Sivas
Giriş Tarihi : 20-05-2019 06:15

Sivas'ta 19 Mayıs'ın 100. Yıl Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs'ın 100. yılında Tren Garı’ndan Kongre Müzesine kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştiren vatandaşların coşkusu görülmeye değerdi.

Sivas'ta 19 Mayıs'ın 100. Yıl Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, yürüyüşün ardından Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen programla devam etti. 7'den 77'ye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama programında 19 Mayıs etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Valimiz Salih Ayhan, Samsun'dan Amasya'ya, Erzurum'dan Sivas'a uzanan kurtuluş mücadelesinin 100. yılını iftiharla kutladıklarını ifade ederek, "Geleceğin ışığı olan gençlerimiz; 19 Mayıs, bu ülkenin en büyük sermayesidir. Bu asil ruhla sizleri yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, halk oyunları, askeri bando ve jimnastik gösterileriyle devam etti. Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gençlerle yakından ilgilenerek, onların heyecanına ortak oldu.
 
AdminAdmin