Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-04-2019 15:00

YÖK TARAFINDAN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE TARİHİ İNCELEME!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu Üyesi Mevlüt Özçelik başkanlığında bir grup Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin de bazı soruşturmalar ve incelemeler yapmak üzere Sivas’a geldi.

YÖK TARAFINDAN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE TARİHİ İNCELEME!

1 yıl geçmeden Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu’nun Sivas’a tekrar gelmeleri “Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde işlerin doğru yürütülmediği, doğru gitmediği, büyük sıkıntıların göstergesidir” v.b. yorumlar yapılırken yaklaşık 40 üniversite idari ve akademik personelinin sorgulandığı öğrenildi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Denizalp Demirkaya’nın “Müşteki” konumunda dün huzura çağrıldığı ve şikâyetlerini Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kuruluna sunduğu bildirildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili birçok olumsuz konunun Sayıştay raporlarına, yerel ve ulusal basında yer alan birçok habere yansırken, bu yansımaların, olumsuzlukların ve yönetim tarafından yaşatılan personel ve öğrenci mağduriyetlerin giderilmesi noktasında YÖK Denetleme Kurulu tarafından çalışmaların ve takibin yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Üniversitesi kurulduğu günden bu güne tarihinin en büyük soruşturması Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu tarafından yürütülürken, Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız dönemini tam anlamıyla incelemeye aldığı bildirildi.

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız dahil eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Çimen ve görev başında bulunan rektör yardımcılarının, genel sekreter ve rektörün akrabası olan ve geçtiğimiz günlerde lojmandan atılan Zafer Yıldız’ında huzura çağırıldığı ve ifadesinin alındığı edinilen bilgiler arasında.

Bazı harcamaların ve vakıf kantinlerinin kiralamalarında usulsüzlüklerin tespiti üzerine incelemeyi derinleştiren Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu eski üniversite yöneticilerinde bilgisine başvurduğu öğrenildi.


AdminAdmin