Gündem
Giriş Tarihi : 07-03-2019 23:50

TGC başsağlığı mesajı yayınladı: “Ertuğrul Akbay’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Ertuğrul Akbay 7 Mart 2019 Perşembe günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Akbay’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda, “Değerli meslektaşımız, 2016 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Ertuğrul Akbay’ı kaybettik. Kendisini sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

TGC başsağlığı mesajı yayınladı: “Ertuğrul Akbay’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz”

Ertuğrul Akbay 8 Mart Cuma günü Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ERTUĞRUL AKBAY KİMDİR?

1939 yılında Mudanya’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ve Üniversite eğitiminin ardından 1965 yılında Hürriyet Gazetesi’nde muhabir olarak göreve başladı. Daha sonra Simavi kardeşlerin birlikte çıkardığı Son Gazetesi’ne alındı. 1968 yılında Haldun Simavi’nin tek başına çıkardığı Günaydın Gazetesinde göreve başladı. Kongo’da yaşayan Türklerle ve Pigmelerle yaptığı röportajlarla dikkati çeken Akbay bu başarısı üzerine Haldun Simavi tarafından İngilizce eğitimi almak için 1970 yılında İngiltere’ye gönderildi. Londra’da bir yıl kaldıktan sonra yurtdışı muhabiri olarak görev yapmaya başladı. 4 Dünya Kupası, 4 Olimpiyat Oyunu, 4 kez de Amerikan Başkanlık seçimlerini takip etti.

Gazeteciliğin her dalında spordan magazine, siyasete kadar yaptığı haberler ve röportajlarla dikkati çekti. Celal Bayar, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Turgut Özal ve Kenan Evren’in hayat öykülerini de yazdı. 1989 yılında Gırgır, Fırt mizah dergileriyle Gölge Adam Gazetesinin sahibi oldu. Daha sonra, yazdığı “Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabı yayınlandı. Geliri ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sporcu olarak yetiştirmek üzere Doğal Gıda Desteği satan “ertugrulakbay.com” adlı bir internet sitesi kurdu. Oğlu Burak Akbay Sözcü Gazetesinin sahibidir.

AdminAdmin