Sivas
Giriş Tarihi : 05-03-2019 04:25

Akyıldız: “İlk olarak Eski sanayi sorunu çözeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız, Başkanlık görevine seçilmesi durumunda ilk olarak eski sanayi bölgesindeki karışıklığa son vereceğini kaydetti. Akyıldız, o bölgeye yönelik hazırladığı projeleri mülk sahipleri ile paylaşacağını ve onlarında fikirlerini alacağını söyledi.

Akyıldız: “İlk olarak Eski sanayi sorunu çözeceğim”

Sivas Belediyesi’nin o alanda yüzde 41 oranında pay sahibi olduğunun altını çizen Akyıldız, “Sorununu ilk çözmem gereken yerlerden bir tanesi eski sanayidir. Benim oradaki derdim, orada belediye kendi rahatını düşünen bir bakış açısıyla değil oradaki hak sahiplerini önceleyen onları düşünen bir bakış açısıyla oradaki sorunu çözmek zorundayız” dedi.

Eski sanayiye yönelik başka başka hesaplarının olmadığı için öncelikle oradaki hak sahiplerinin hakkını teslim ederek o bölgeye yönelik proje hazırladıklarını aktaran Akyıldız, “Belediyenin alanda yüzde 41 hissesi var. 630 da mal sahibi var orada. Ancak en büyük pay Belediyeye ait. Biz Belediye Başkanı olduğumuzda halktan yana bir belediye başkanı olacaksak orada da halktan yana projeyle sorunu çözeceğiz. O bölge kentsel dönüşüme sokulmuş. Yapabilirsek önce eski sanayiyi kentsel dönüşümden çıkaracağız. 

Orada mal sahibi olanlarla bir araya gelerek onları dinleyeceğim. Akıl akıldan üstündür. Kibirli olmak ben herşeyi bilirim yaparım demek bana göre hadsizliktir. Ben haddimi bilen bir insanım çok şükür. Çözüm çok basit aslında. 

Yapılacak olan yolların ve yaşam donatılarının Belediye ait yüzde 41’lik pay içerisinden yapılmasını başardığımızda sorun kendiliğinden çözülecek. Kafamızda bir projemiz var. Bu proje üzerinde de mülk sahipleri ile istişare edeceğiz. 

Eğer hissesi olan kişilerinde projeleri varsa bizde değerlendireceğiz. Yani tüm projeleri masaya yatıracağız. Ortak bir karar alınması halinde çalışmalara hemen başlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin