Gündem
Giriş Tarihi : 12-10-2018 14:16

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurular hemen incelenecek

12 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2018/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre kamu kurumlarına yapılan başvurular için önemli uyarılar yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurular hemen incelenecek

amu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurular hemen incelenecek

2018/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazetede yayınlandı. 11 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan genelgede kamu kurum ve kuruluşların hantallığının giderilmesi ve vatandaş odaklı devlet anlayışı vurgusu yapıldı.

ÖNCELİK; SONUÇ ÜRETMEK

Yayımlanan genelgede “Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin öncelikli hedeflerindendir.” açıklaması yer aldı. Genelgede kamudaki hantallığa dikkat çekildi ve “Kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

2018/3 sayılı Genelge;

BAŞVURULAR ANINDA İNCELENECEK

2018/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurular yanlış yere başvuru yapılmış olsa dahi hemen incelenecek ve sonuçlandırılması için çalışılacak. Genelgede “Bu itibarla; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alında kalsa dahi, başvurular anında incelenecek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır.” hükümleri yer aldı.

AdminAdmin