Gündem
Giriş Tarihi : 26-06-2018 11:25

Kılıçdaroğlu: "Seçimin kaybedeni AK Parti'dir"

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu seçim değerlendirmesi için toplandı. Toplantı sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklama yapıyor. Kılıçdaroğlu, "Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir. 7 puan oy kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğu kaybetmiştir" dedi

Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) topladı.

Parti genel merkezinde dün genel başkan yardımcılarıyla bir araya gelen ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu, MYK'yı toplantıya çağırmıştı. Toplantıda 24 Haziran seçimlerinin sonuçları masaya yatırıldı.

KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR

 

 

 

Toplantının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler sonrası ilk kez kameraların karşısına geçerek açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Oy kullananlara teşekkür ediyorum. Demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı. Hiçbir beklentisi olmaksızın demokrasi olsun diye yola çıkıp destek verenlere teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü kendi örgütlerimize yapıyoruz. Bütün baskı ve tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. OHAL vardı. Bıçaklanan arkadaşlarımız vardı. Gece sabaha karşı CHP bayraklarını asan kardeşlerimiz vardı.

Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün bu baskılara rağmen CHP örgütleri önemli bir görev yaptılar. Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ederdi. Onlar da kullanıldı. Adalet Bakanı istifa ederdi. İstifa etmediler.

CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğinin vicdan sahibi olan herkesin bilmesini isterim.

Seçimlerle toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdılar. Sonuç şu; AK Parti'ye 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilebilecek bir başarı değildir. Bütün baskılara ve şantajlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyip de kime edeceğim. Oyları 42,5'e düştü, bu bizim için çok önemli bir sonuç. Bu sonuç parlamentoda iktidar partisini kaybetmesine yol açtı. Dünün tek adamı, bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarini biz koruyacağız. Duvarın bir kısmını yıktık. Aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir. 7 puan oy kaybetmiştir, parlamentoda çoğunluğu kaybetmiştir.

Ayrıca CHP'de gözler, Kemal Kılıçdaroğlu - Muharrem İnce görüşmesinde. İki ismin bugün ya da yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

İki ismin buluşmasında partide bundan sonra atılacak adımlarla ilgili bir yol haritasi üzerinde konuşulması bekleniyor. Bu aşamada İnce'nin yeni bir genel başkanlık yarışı başlatıp başlatmayacağı önem kazanıyor.

AdminAdmin