Gündem
Giriş Tarihi : 06-06-2018 03:00

Kılıçdaroğlu canlı yayında İnce’nin oy oranını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu İnce'nin oy oranını, "Muharrem İnce'nin anketlerde oy oranı yüzde 29-30-32 bandında görünüyor. Bu ülkede 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyenin kazanması lazım. Baştan beri söylediği şu: Ben 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Sayın İnce dobra bir insan" diyerek kamuoyuna duyurdu.

Kılıçdaroğlu canlı yayında İnce’nin oy oranını açıkladı

Kılıçdaroğlu’nun gündemi değerlendirdiği açıklamasından satırbaşları şöyle;

“Hangi açıdan balktığınıza bağlı. Seçim meydanları canlı özellkle Muharrem İnce’nin mitingleri son derece canlı, keyifli. Dipğerlei biraz daha durgun geçiyor. Millet ittifakının diğer bileşenlerinin mitingleri medtyda yer almıyor bud a bizi üzüyor tabi. En son Merak Akşner’in Gaziantep’te kamyonla engellenmesi bizleri sonderece üzdü.

MUHARREM İNCE’NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Muharrem İnce rüzgari esiyor. Biraz anlatabilir misiniz? Bu rüzgar nasıl bir rüzgar anket sonuçları Muharrem İnce’nin 10 puna yükseldiğini gösteriyor. Ne diyorsunuz? sorusuna da cevep veren Kılıçdaroğlu;

“29-30 bandına görünüyor. Bu ülkede 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyenin kazanması lazım. Baştan beri söylediği şu: Ben 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Sayın İnce dobra bir insan. Yaptığı mitinglerde bunu gösteriyor. Muharrem Bey kendisine yer vermeyen gazetecileri eleştirdi”

“TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI”

“Başlangıçta cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunduğumuz zaman CHP’nin en baştan beri görüşü tarafsız cumhurbaşkanı olması lazım. CHP rozetini çıkardığına göre ve 80 milyonu kucakladığına göre beraber mitinge çıkmamızın doğru olmadığını düşündük. Egemen güçlerin telkinleriyle yönetiliyor Türkiye. Şunu yapacaksın diyorlar yapıyor bunu yapacaksın deniyor yapıyor. Sonra kalkmış özür diliyor. Sen çocuk musun?”

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI

12 Eylül darbe hukukundan Türk hukuk sistemi kurtulmadıkça demokratik bir parlamenter sistemi kuramayız. Yüzde 10 seçim barajı. 2002’de yüzde 34 oy aldılar parlamentonun yüzde 65’i temsil etti. Bu mu milli iradeyi temsil etmek. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için defalarca teklif verdik kabul etmediler. Seçim yasasını neden değiştirmiyoruz? Neden kadın kotası getirmiyoruz? Arzu ederiz kadınlar daha fazla görünür olur parlamentoda.

MERAL AKŞENER VE İNCE RESTORASYONU

Demokratik parlementer sistemin özelliği kalıcı olması olacak. Gazi meclis diyoruz elindeki bütün yetkiyi alıyoruz bir kişiye veriyoruz. 15 Temmuz’da bu parlamento bombaların altında bütün gece görev yaptı.

 

Yeniden parlamenter sistemin söylediğimiz bağlamda inşaa edilmesi lazım. Anayasal değişiklikler yapılması lazım. Tek boyutlu bir olay değil bu. Belkide Cumhuriyet tarihinde ilk kez vesayetlerden arınmış yeni bir anayasa yapabileceğiz. AKP’lilerde olacak MHP’lilerde olacak bu yeni anayasanın yapımında.

İNCE’NİN İLK BİR AYDA YAPACAKLARINI AÇIKLADI

Sayın İnce mitinglerde de söyledi. Geldiği ilk 1 ay içinde ilk yapacağı OHAL’i kaldırmaktır. Neden 1 ay diyoruz doğal olarak Milli Güvenlik Kurulu’nu toplayacaktır sonrasında OHAL kalkacaktır. Bu yargıya erişim hakkını tekrar vatandaşa verecektir. Mesela İbrahim Kaboğlu yargıya gidemiyor. Yurtdışına gidemiyor çalışamıyor. Yargının önündeki engelleri kaldıracak. Muharrem Bey dünyaya şu mesajı verecek  ‘Ben Türkiye’ye demokrasiyi koşulsuz getireceğim’.

MERKEZ BANKASININ BAĞIMSIZLIĞI

Merkez Bankasının bağımsızlığını bütün dünyaya duyuracak. Hedef verecek enflasyonu düşür diyecek. Sayın İnce diyecek ki vatandaş enflasyonun altında eziliyor enflasyonu indir. Takvim verecek indir diyecek. Bugüne kadar Ak Parti hükümetlerinin ön gördükleri hiçbir plan tutmamıştır. Çünkü Merkez Bankası bağımsız değildir.

Şu an Türkiye ekonomisi tefecilere çalışıyor. Londra’daki faiz lobisine çalışıyor. Londradaki faiz lobisine ödedikleri para 151 milyar dolar. Niçin Erdoğan bu ödediği 151 milyar dolar’ı anlatmıyor?

Türkiye’nin yatırım politikalarını belirleyenler müteahattiler. Türkiye’deki ekonomiyi Erdoğan değil hükümet değil dış güçler yönetiyor.

KADROYU İKİNCİ TURDA AÇIKLAYACAK

Muharrem Bey ikinci turda büyük bir olasılıkla kadrosunu açıklayacaktır. Yardımcılarını ve ülkeyi kiminle yöneteceğini açıklayacktır. Partimizin içinde de partimizin dışında da ekonomiyi iyi bilen insanlar var. Bizim partimizde ülkeyi ekonomik krizden çıkarmış insanlar var. Ekonomi bizden sorulur neden çünkü biz beton ekonomisinden değil üretim ekonomisinden yanayız.

ERDOĞAN NEDEN EKONOMİDEN KONUŞMUYOR?

 

Konuşacak bir şeyi yok, berbat etmişler ekonomiyi neyi konuşacak. Enflasyonu düşürdük dese enflasyon yükseldi fazileri düşürdük dese faizler yükseldi işsizliği düşürdük dese işsizlik arttı kişi başına geliri yükselttik dese milli gelir düştü. Niye konuşmuyor konuşması lazım.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KREDİ NOTU HÜKÜMETTEN DAHA İYİ

İzmir BB’nin kredi notu Türkiye’nin kredi notundan en az 3 kat daha iyi işte devlet böyle yönetilir, belediye böyle yönetilir. Sonra sen çıkıp meydanlarda diyorsun ki Muharrem İnce yönetiliyorsun. Kardeşim asıl sen yönetiliyorsun. Bu kadar berbat bir yönetim ülkeyi bu noktaya taşıdı.

ÜRETMİYOR TÜRKİYE

Türkiye üretmiyor, üniversiteler bilgi üretmiyor, tarımda üretmiyor, sanayide üretmiyor, kültür sanatta üretemiyor. Her şey dışarıya bağlı dolara bağlı. Neredeyse hastanede bile dolarla tedavi olunuyor. Bir de biz yerliyiz milliyiz diyorlar.

İNCE’NİN EKİBİNDE KİMLER YER ALACAK?

Millet İttifakı’ndan genel başkanları yardımcı olarak kadrosunu alacak mı sorusunu Kılıçdaroğlu “Onu Muharrem Bey bilir. Cumhurbaşkanı olarak parlamenter sisteme geçerken demokratik olmak için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.

Siz ne yapacaksınız sorusuna “Ben parti genel başkanıyım, parlamentoda milletvekilliği yapıcam grup başkanı ben olucam benim yardımcılarım olacak normal parlamento işleyişini sürdürecek. Seçim yasasını değiştireceğiz, yurtdışı seçmen oluşturacağız. Amerika’dan Avurpa’dan gelip parlamentoda çalışacaklar” şeklinde cevap verdi.

MİLLET İTTİFAKI

Ben burada konuşarak diğer partilerin iradelerine müdahale edersek haksızlık yapmış olurum. Demokrasi denen kurumun içinde uzlaşma kültürü olmalıdır. Liderlere sorulacak ya da parti yetkili organlarında kararını vereceklerdir. Şu zamana kadar Millet İttifakı’nda bir güven sorunu yaşamadık. Konu Türkiye olduğunda iyi niyetle yola çıkıldığında diğer liderler de bu konuda kararlılar.

Millet İttifakı’nın temel özelliği ilkeler üzerine kurulmasıdır. Bu ittifak seçim kazanıldıktan sonra da devam edecektir. Tabii her parti kendine uymayan hususlarda doğal olarak buna karşı çıkacaktır.

AF AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı’nda bir parçalanma var zaten. Bahçeli af diye ısrar ediyor, diğer taraf gündemimizde böyle bir şey yok diyor. İlkesiz bir ittiafak olduğu için bu normal tabii.

Bahçeli af konusunda ısrarcı ama Erdoğan’dan ses çıkmıyor. Niye çıkmıyor? Biz af konusuna karşıyız. Çocuk tecavüzcüsü ya da mafyacı neden dışarı çıksın?

FETÖ BELGELERİ

CHP Mileltvekilleri 5 saat belgeleri incelediler usulüne uygun istanmediğine yönelik bilgi var mı? sorusuna Kılıçdaroğlu “Henüz raporlar hazınlanmadı yarın hazırlanacak hem bana hem Muharrem beye iletilecek bu raporlar” cevabını verdi.

CHP FETÖ dosyalarını incelemeye FETÖ’nün tescilli avukatıyla gitti buna ne dersiniz? sorusunaysa Kemal Kılıçdaroğlu ” Muharrem Bey bizim iki milletvekilimiz dışında Türkiye Barolar Birliğin arıyor ve onlardan iki avukat göndermelerini istiyor onlarda gönderiyor. Bu avukatlar yurtdışındaki iade kanunlarını bilen kişiler FETÖ’yle alakaları yok. Zaten Türkiye Barolar Birliğinin bu konuda sayın Metin Feyzioğlu’nun ne kadar dikkatli olduğunu biliyorsunuz” dedi.

“ADİL ÖKSÜZ KONUSUNDA KARANLIK NOKTALAR VAR”

Adil Öksüz olayını bir dönem kararlılıkla dile getirdim. Benim telefonlarımı dinliyorlar onların telefonlarını dinlemiyorlar. İşte ordu içinde toplantı yaptıkları için biz ordu içinde dinleme yapamıyoruz deniyor. Bu toplantılar ordu dışındaki evlerde yapılıyor çok karanlık nokta var.

2004 MGK KARARLARI

Ömer Dinçer Başbakanlık Müsteşarı kitabını bastı hepimiz aldık okuduk. 2004 MGK kararlarının sorumluluğunu Erdoğan üstlendi dedi. Bir kişi sorumluluğu üstüne alırsa ne olur sorumlusu o olur. Kalkmış Hulusi Akar’a ben değilim diyor onlar hazırlık yaptılar. Sen o zaman niye oradan oturuyorsun. Sanki bütün bunları en yapmışım güler misin ağlar mısın? Yönetici değil devlet nedir onu bilmiyor sonra da kalkıyor beni aldattılar diyor.

CHP BEYANNAMESİNDE NEDEN FETÖ GEÇMİYOR?

Efendim terörle mücadele edecek olan muhalefet değil iktidardır. Pensilvanya’ya giden 5 vekili yeniden aday gösterdiler değil mi? Bana bir tane CHP milletvekili göstersinler Pensilvanya’ya giden. Bütün bunlara rağmen bizi suçluyorlar zaten bir şey bulsalardı ortalığı ayağa kaldırmışlardı.

Seçim beyannamesinde biz terörle nasıl mücadele edileceğini söylüyoruz zaten.

AİLE SİGORTASINI GETİRECEĞİZ

CHP gelirse sosyal yardımları kesecekler diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz gelirsek aile sigortasını getireceğiz. Kimseyi kırmadan yardım yapacağız. Şu propagandayı da yapıyorlar CHP gelirse İmam Hatipleri kapatacaklar. Siyasi partiler içince İmam Hatiplilere burs veren kim var benim dışımda ben onların daha başarılı olmasını istiyorum neden kapatayım.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

İlk bir yıl içinde Muharrem Bey’in de amacı 180 bin atama bekleyen öğremeni atamak. Ücretli öğretmenliği bitireceğiz kadro sorunlarını çözeceğiz. İhtiyaç duyulan bütün alanlarda çocuklar eğitim görecek.

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

Devlet kimin FETÖ’yle ilişkili olduğunu ve kimin olmadığını gayet iyi biliyor. Barış bildirisinin bazı bölümlerini ben de katılmıyorum ama sonuçta bunlar akademisyen görüşlerine katılmıyorsunuz diye kimseyi kapıya koyamazsınız.

YARGI NASIL DÖNÜŞECEK?

Mevcut yargı içinde dosyanın kapağını açmadan karar veren hakimler var. Yargıca diyeceğiz ki kararını ver karar yanlış olabilir bir üst mahkemeye gidilir orda da yanlış olursa bir üst mahkemeye gidilir. Bir yanlış karar verildiği zaman köşe yazarı yazacak haber yapılacak milletvekili eleştirecek hakimde bunları görerek kendini düzeltecek. Bizim düşündüğümüz yargıda savcı ve hakim yanyana oturmayacak, savcı avukatlarla birlikte oturacak.

KÜRTLERDEN NASIL OY ALINACAK?

Sorunu çözecek olan siyasiler. Ancak fatura her seferinde güvenlik güçlerine kesilmiştir ama yaşanan deneyim göstermiştir ki bu sorun silahla çözülmüyor. Yapıacak iş siyasilerin ortaya irade koymasına bağlı. Ben Erdoğan’ı ziyaretetmiştim ve sorunun çözümü olarak parlamentoyu göstermiştim. Parlamentoda bu sorunun çözümü için bir bütün siyasi partilerden eşit sayıda milletvekiliyle uzlaşma komisyonu, ak sakallar komisyonu kurulmasını önermiştim. Pkk’yı muhattap almanın yanlış olduğunu söylemiştim.

Millet İttifakı’nın bu konuda bir çözüm arayışı henüz olmadı ancak önümüzdeki süreç içerisinde bakacağız.

İKİNCİ TURDA KÜRTLERİN OYLARI

Muharrem Bey Kürt kökenli vatandaşlarımızdan oy alır. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğini zaten söyledim. Edirne’de miting yaptıktan sonra Hakkari’de de miting yaptı. Muharrem Bey en baştan tavrını koydu 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Kürt olur, Arnavut olur, Boşnak olur…”

Adına Kürt sorunu diyoruz. Önümüzde bir sorun duruyor bu sorunu çözmek için her partiden AKP’den MHP’den HDP’den bu sorunu çözme konusunda yeteneği olan milletvekilleri var bunları bir araya getirerek bu sorunu çözeriz.

OY ORANI 30’UN ÜZERİNE ÇIKIYOR

Bir dip dalganın geldiği doğrudur. Muharrem Bey yüzde 30’lar civarında gidiyor ve 24 Haziran’a kadar bunu yükseltecek. Bir arayış var ekonomide bir arayış var 16 yıllık deneyim bu sorunları çözemiyor.

ALİ KOÇ AÇIKLAMASI

Yeni bir başkan seçilmiştir. Değişimi Fenerbahçeliler sağlamışlardır. Değişim bütün toplumun kaçınamayacağı bir gerçektir. Hayatın her alanında değişim var. Şöyle bir örnek var insan oğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş bugün her saniye bir buluş yapılıyor.

MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ

Özel bir yasayla Anadolu’nun ortasında Merkez Türkiye Projesini kuracağız. Bütün Balkanların Ortadoğu’nun merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Bütün bölgeye bilgi üreten bilgi satan bir Türkiye yaratmak istiyoruz.

TELEFONLARIMIZI DİNLEDİLER… PROJELERİMİZİ ÇALDILAR

Erdoğan’ın yeşili hatırlaması beni mutlu etti. Havaalanını yapacaklar millet bahçesi olarak. Bizim telefonlarımızı dinledikleri için orayı ne yapacağımızı öğrenerek kalkıp ne yapacaklarını söylüyorlar. Oranın planını dahi yaptık.

Millet İttifakı olarak Gazze mitingi yapacağımızı söyledik. Erdoğan Londra’dan Gazze mitingi yapacağını açıkladı. FETÖ’yle aynı anlaşıy şimdi bizleri dinliyor. Benim söylememe gerek yok Erdoğan söyledi ‘Eyy Kılıçdaroğlu senin nefes alışını biliyoruz’ diye kendi söyledi. Benim nefes alışımı niye dinliyor…

ABDULLAH GÜL VE HULUSİ AKAR GÖRÜŞMESİ

Bir Genelkurmay Başkanının bir siyasiye aday olma diye telkinde bulunması asla ve asla doğru değildir.

DENİZ BAYKAL MECLİSİ AÇACAK MI?

 

GATA’ya kaldırıldıktan sonra kızını aradım sağlık durumunda bir sorun yok. Deniz bey ile telefon konuşması yaptık. Seçildiğinde meclisi açma konusuna doktorlar karar verir.

AdminAdmin