Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-01-2018 02:53

ÜNİVERSİTEDE HAYATİ TEHLİKE HAT SAFHAYA ULAŞTI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampusunu yaban domuzları mesken tuttu.

ÜNİVERSİTEDE HAYATİ TEHLİKE HAT SAFHAYA ULAŞTI!

Tıkla izle... Eğitim Fakültesi önü

Öğrenciler arasında büyük paniğe yol açan domuz sürüleri Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde kol geziyor.

Yaklaşık 1.5 yıldır görevde bulunan Üniversite yönetiminin tedbirleri yetersiz kalmış, sonuç alınmamış  olacak ki, domuzlar üniversite kampusuna dadandı ve büyük bir paniğe neden olmaya devam ediyor.

Kamu bütçesinden yüz binlerce TL harcananarak yapılan set ile yabani hayvanların kampus içerisine girilmesinin engelleyemediği gibi set nedeniyle yabanı hayvanların kampus içerisinden çıkmadığı görülüyor.

Her türlü yaşatılan ayrımcılık, kayırmacılık, çalışan ve öğrenci mağduriyetleri, hukuksuz uygulamaları,  hukuk tanımazlığı ile gündemden inmek bilmeyen Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi her geçen gün bunları katlayarak sürdürmektedir.

Bir çok işte olduğu gibi Rektör Alim Yıldız yönetiminin yetersizliği öğrenciye ve personele büyük hayal kırıklı ve korku yaşatmaya devam ediyor.

Hiç bir beklentiye cevap veremeyen, sadece kayırmacılıklarla, yaşattığı mağduriyetlerle, belediyecilik hizmetleri ile gündemde kalabilen yönetim ayrıca büyük kamusal kaynakları heba ettikleri iddia edilmekte.

Cumhurbaşkanlığının, YÖK’ün, siyasi iktidarın ve mülki erkanın buna seyirci kalmalarına ise anlam verilemiyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetiminin domuzlara engel olamayışı, personele ve öğrenciye yaşatılan psikolojik dalgalanmalar, psikolojik duygu durum bozuklukları başta olmak üzere "Büyük bir felaket kapıda, kaçınılmaz" olduğu ve “Kampuste havanın kan koktuğu” kimin, kimlerin başına ne zaman neyin geleceği belirsizliğini koruduğu, sürpriz olmadığı, üniversitede artık kimsenin can ve mal güvenliğinin yoktur gibi söylemlere neden olduğu konuşulanlar arasında ilk sırada yer almaktadır.

AdminAdmin