Gündem
Giriş Tarihi : 06-01-2017 00:30

"Alçak örgütler vardiyalı çalışmaya başladılar"

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, saldırıda şehit olan polis Fethi Sekin'in faciayı önlediğini dile getirdi. Yıldırım İzmir'de açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki terör saldırısına ilişkin, "Ülkemiz birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, İzmir'deki terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımladı.

"İstiklal ruhumuzun sembol şehirlerinden İzmir'de, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum." görüşünü paylaşan Başbakan Yıldırım, "Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek, şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin, çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir." açıklamasında bulundu.

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemiz birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir. İzmir, istiklal mücadelemizde düşmanın denize döküldüğü yerdir. Tüm inancımla ifade ediyorum ki dün düşmanın denize döküldüğü yerde, bugün kardeşliğimizi bozmaya çalışan alçak terör örgütlerini aynı akıbet beklemektedir. Bu saldırıda şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

"POLİSİMİZ BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK GÖSTERMİŞTİR"

Başbakan Binali Yıldırım, incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gitti. Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı ile birlikte olan Başbakan Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan açıklamalarda bulundu;

"Ele geçirilen mühimmata baktığınız zaman olayın büyük bir şey olduğunu anlıyoruz. Kazara başarılı olsaydı büyük bir felaket yaşanacaktı. Ancak özellikle polisimiz büyük bir kahramanlık göstermiştir. Ve İzmir'imizi, birçok masum sivili büyük bir felaketten döndürmüştür. Bu vesiyleyle kahraman polislerimize, gerek şehit olan gerekse bu alçakları etkisiz hale getiren diğer polis kardeşlerimize, İzmir Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz"

"ALÇAK ÖRGÜTLER VARDİYALI ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR"

"Yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Bu operasyonda kahramanlık gösteren polis arkadaşlarımızı da görmüş olacağız. Ben tekrar hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. İzmir'imize ve ülkemize geçmiş olsun. Milletimiz bilmelidir ki biz bu ülkeyi bölmek isteyen, bu milletin kardeşliğini bozmak isteyen her kim olursa olsun, asla bunu başaramayacaktır. Milletimiz kardeşliği birliği beraberliği bozanlara katiyen prim vermiyor. Ama görüyoruz ki son zamanlarda Türkiye'nin başını ağrıtan, enerjisini azaltan bu alçak örgütler vardiyalı çalışmaya başladılar. 8 saat biri çalışıyor, görevi diğerine veriyor, 24 saat 3 vardiya esasıyla çalışıyorlar. Bu da terörün ideoloji, kutsalı hiçbir değeri olmadığını gösteriyor."

"BU BİR BİTİŞİN ARİFESİDİR"

"Bir olayı DEAŞ yapıyor, bir sonrakini PKK yapıyor, sonra sıra sende diyor FETÖ yapıyor ve böylece marifetlerini ortaya koyuyorlar. Bu bir bitişin arifesidir. Milletimiz bunu bilmelidir. Fedai eylemlerini, asimetrik saldırılarını da bundan sonra yapma gayreti içerisinde olacaklar. Bizim güvenlik güçlerimiz bunlara nefes aldırmayacak. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele, ama bunun mutlak galibi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımız normal hayatın akışını değiştirmesin. Bunu yaparlarsa terör örgütlerinin emellerine hizmet etmiş olurlar."

AdminAdmin