Sivas
Giriş Tarihi : 17-12-2016 21:42

12 Öğretmen daha tutuklandı…

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 öğretmenden 12'si daha tutuklandı.

12 Öğretmen daha tutuklandı…

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında çalıştığı ve örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına aldığı öğretmenlerden 13'ü daha mahkemeye çıkarıldı.

Öğretmenlerden Osman K, Rıfat Y, Şaban Ç, Tuncay A, İbrahim B, Uğur Mahmut E, Erkan B, Erhan K, Halil T, Mustafa Y, Mahmut A. ve Gökhan K, tutuklandı, Halis G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sivas merkezli 11 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda ilk olarak 14 öğretmen gözaltına alınmış, daha sonra sayı 28'e yükselmişti. Zanlılardan 3'ü dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Eyüp E. ile Nuray E. adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 10 öğretmen ise emniyetteki işlemlerinin ardından salıverilmişti.

AdminAdmin