Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-07-2016 20:23

SİVAS'TA ŞÜKÜR KURBANLARI KESİLECEK

Darbe kalkışmasının durdurulması nedeniyle Sivas'ta şükür kurbanları kesilecek.

SİVAS'TA ŞÜKÜR KURBANLARI KESİLECEK

 

Darbe kalkışmasının durdurulması nedeniyle Sivas'ta şükür kurbanları kesilecek. 'Milli İrade Buluşması' adıyla düzenlenecek etkinlikte kesilecek kurbanlar demokrasi nöbeti tutacak olan 50 bin vatandaşa ikram edilecek. Buluşmada sadece Türk bayrakları kullanılacak.

 

Sivas Valisi Davut Gül, Türkiye'nin 3 gündür yaşadığı sıkıntının devletin kurum ve kuruluşlarının iradesi ve vatandaşların desteğiyle kazasız belasız atlatıldığını belirterek, "Bu anlamda rabbime ne kadar şükretsek azdır." dedi. Valilikte düzenlediği basın toplantısında 'Milli İrade Buluşması' hakkında bilgi veren Vali Davut Gül, "Vatandaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla konuştuğumuzda şöyle bir kanaat ortaya çıktı; '3 gündür gece gündüz demeden 7'den 77'ye bütün Sivaslılar meydanda yatıp kalkıyor. Şükür kurbanı keselim bunu da vatandaşlara ikram edelim' şeklinde. Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarının maddi manevi katkılarıyla bir program yapılacak." diye konuştu.

 

Hayırseverlerin verdiği kurbanların şükür niyetiyle kesileceğini aktaran Vali Davut Gül, "Yarın 19.00 ve 22.00 saatleri arasında kent meydanında bir buluşma olacak. Gelenlere kumanya şeklinde ikramda bulunulacak. Bu kumanyanın hiçbir hükmü yok. 3 gündür görüyorsunuz; 70 yaşındaki teyze kaldırımın üzerinde gerektiğinde bir şişe suyla 3 gün geçirdi. Ne vatandaşların aziz Sivaslıların böyle bir beklentisi var, ne de biz onların hakkını böyle bir şeyle ödeyebiliriz. Fakat bir şeyi paylaşmak ve birlikteliği oluşturmak için böyle bir şey yapılabiliyor." şeklinde konuştu.

 

Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Belediye ve Valiliğin koordinasyonunda etkinliğin yapılacağını anlatan Davut Gül, "İnşallah Sivas'ta örnek bir etkinlik olacak. Sivas'ta geçmişte bu tür organizasyonlar yapıldı. Atatürk ve İstasyon caddelerini giriş çıkışları belli aralıklara trafiğe kapatacağız. Gelen vatandaşlar girişte ikramını alacak ve meydana gelecek. Yine onlarla birlikte ikramları yiyip dağılacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İzdiham olmaması için yaklaşım 30 farklı noktada ikramlar dağıtılacak." ifadesini kullandı.

BULUŞMA TÜRK BAYRAKLARIYLA YAPILACAK

Buluşmanın hiçbir siyasi rengi olmayacağını ve sadece Türk bayraklarıyla donatılacağının altını çizen Vali Davut Gül, şunları kaydetti: "Etkinliğin adı 'Milli İrade buluşması' olacak. 2 -3 gündür 7'den 77'ye buna katkı koyan kim varsa bütün siyasi farklılıklarını ve beklentilerini bir tarafa bırakarak burada kim varsa yarında onlar olacak. Sadece Türk bayrağı olacak. Bütün siyasi partileri davet edeceğiz, hepsi katılır. Siyasi partilerin bayrak flama ve benzeri şeyleri olmayacak. Türk bayraklarıyla kol kola diz dize olacağız. Masa ve sandalye olmayacak, protokol düzeni olmayacak. 3 gündür hangi şartlarda yaşıyorsak 4. günde aynı şartlarda yaşayacağız. Ortalama 50 bin kişinin üzerinde ikram hazırlanacak. Biz bütün Sivas'ı davet ediyoruz, buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her gelen vatandaşın oradan mutsuz ayrılmaması için elimizden gelen bütün hazırlıkları yapıyoruz. 50 bin veya 80 bin kişinin olduğu yerde ufak tefek aksilikler olabilir, amaç orada bulunmak, kumanya olmasa da orada bulunmak önemli."

43 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI

Öte yandan darbe girişimi sonrası Sivas'ta başlayan gözaltılarla ilgili soruları cevaplayan Vali Gül, henüz tutuklama olmadığını ve gözaltıların devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık 35 hakim ve savcı gözaltısı olacak. 8 de askeri personel olmak üzere 43 gözaltı söz konusu" dedi.

Toplantıya milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ile ilgililer katıldı.

AdminAdmin