Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-06-2016 01:11

SİVAS’IN YENİ VALİSİ DAVUT GÜL OLDU

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle ülke genelindeki bazı illerde Vali ve Kaymakamlarda değişikliğe gidildi...

SİVAS’IN YENİ VALİSİ DAVUT GÜL OLDU

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle ülke genelindeki 50 ilin Valisi değişti, 22 Vali merkeze alındı. Bu kapsamda 2014 yılı Şubat ayında Sivas Valiliği görevine atanan mevcut Vali Âlim Barut, merkeze alınırken, Sivas Valiliği görevine ise eski Gürün ve Şarkışla Kaymakamı Davut Gül atandı.

Kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenirken, Haziran ayında devir teslim töreninin yapılması bekleniyor.

İlimizde Gürün ve Şarkışla ilçelerinde geçtiğimiz yıllarda Kaymakamlık görevlerinde bulunan Davut Gül’ün halkla yakın ilişkiler kurması nedeniyle halk tarafından “Gönüllerin Kaymakamı” olarak tanımlanıyor.

Gül, geçtiğimiz yıl yayımlanan kararnameyle Ankara Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atanmıştı.

Yaklaşık 1 yıldır Ankara’da Daire Başkanlığı görevini yürüten Gül’ün Sivas’a atanması kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılandı. Genç ve dinamik bir Vali’nin gelişim sürecinde olan Sivas adına büyük bir şans olduğu vurgulanıyor.

Davut Gül Kimdir

Şarkışla Kaymakamlığına atanan Sayın Davut GÜL 1974 yılında Erzurum Horasan İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Horasan’da Liseyi Kadıköy Mehmed Bayazıd Lisesinde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 

2000 yılında Gaziantep’te Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Muğla- Kavaklıdere, İzmir-Kemalpaşa ilçesinde Kaymakam vekilliği, İngiltere’de yurtdışı stajı A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Yüksek Lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli-Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 

2003-2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Karaman Vali yardımcılığı, 2006-2009 yıllarında Gürün Kaymakamı ve 2009-2012 yıllarında Gördes Kaymakamı olarak görev yaptı. Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ ödülüne layık görüldü. Görev yaptığı Gürün ve Gördes ilçelerinde Belediye Meclislerinin oy birliğiyle Fahri hemşehrilik beraatı verildi.


AdminAdmin