Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-05-2016 21:21

ENGİN YARAY VE ERSİN DURAK TARAFINDAN ONURLU DAVRANIŞ…

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü etkinliği düzenlendi.

ENGİN YARAY VE ERSİN DURAK TARAFINDAN ONURLU DAVRANIŞ…

 

BİRİNCİLİK ALAN FOTOĞRAF

Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası’nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. M. Gökhan Gözel, Başhemşire Nezahat Demirkaya, hastane yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır’ın konuşmasının ardından Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, toplum sağlığının en önemli konularından birinin toplumun hijyeni olduğunu söyleyerek, el hijyeninin ne kadar üst düzeyde olursa toplum sağlığının da o kadar üst düzeyde olacağını sözlerine ekledi. İnsan vücudunda hijyenin el ve parmaklardan başladığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, programı hazırlayanlara teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından el hijyeninin önemine dikkat çekmek için hazırlanan klip izletildi.

 

Programda daha sonra BİLSEM sanat ve Bilim Merkezi öğrencileri tarafından kısa bir konsere yer verildi.

 

Programda daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, sosyal medyada El ve Hijyen konulu fotoğraf yarışmasında birinci olan Cumhuriyet Üniversitesi Üroloji Kliniği hemşirelerinden Engin Yaray ve Ersin Durak’a küçük altın takdim etti.

 

Fotoğraf yarışması birincileri Engin Yaray ve Ersin Durak kazandıkları ödülü pediatri servisinde tedavi gören çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler alınması üzerine bağışladı.

 

Sempozyumda bir sunum gerçekleştiren Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. M. Gökhan Gözel, el hijyeninin insan sağlığındaki önemindekinden bahsederek, insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğunun engellenebileceğini sözlerine ekledi. Doç. Dr. Gözel,  sağlık çalışanlarına hitap ederek, oluşabilecek enfeksiyon hastalıklarıyla nasıl baş edeceklerini, hangi antibiyotiğin nasıl kullanılması gerektiğinden söz etti. Geçmiş dönemdeki bazı antibiyotiklerin günümüzdeki bazı enfeksiyon hastalıklarına tam olarak fayda getirmediğini dile getiren Doç. Dr. Gözel, yeni üretilen bazı antibiyotik ilaçlarla bu hastalıkların önleneceğini ifade etti.


Doç. Dr. Gözel’in sunumun ardından Hastane Başhekimlik girişinde El Hijyeni konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı gerçekleştirdi.

AdminAdmin