Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-02-2016 22:24

KANSERDE ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KLİP HAZIRLADILAR

Sivas İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle kanserde erken teşhise dikkat çekmek için klip hazırladı.

KANSERDE ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KLİP HAZIRLADILAR

 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün hazırladığı klipte, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık rol alarak kanserler ilgili vatandaşları uyardı. Klipte yer alan Sivas Valisi Alim Barut, vatandaşların aile hekimleri ile Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) müracaat ederek ücretsiz tarama yaptırabileceklerini söyledi. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Kanser kaderiniz olmasın hayatınız bizim için değerlidir" ifadeleriyle vatandaşları uyardı.Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık ise "Kanser ihmale gelmez, erken teşhis için en yakın Aile Hekimine başvurun" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam kanserin taramalarla önlenebilecek bir hastalık olduğunu belirtti. Medicana Sivasspor teknik direktörü Okan Buruk da kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çekti.

Hazırlanan klipte aile hekimleri ve KETEM çalışanları tarafından rol alarak "Sakın geç kalma erken gel" sloganı müzik eşliğinde seslendirdi.

AdminAdmin