Sivas
Giriş Tarihi : 16-12-2015 22:43

Karasu, adaylığını açıkladı

Ulaş Karasu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladı.

Karasu, adaylığını açıkladı

Milletvekilliği seçimleri nedeniyle yaklaşık 1 yıl önce CHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ulaş Karasu, cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağan kongre kapsamında il başkanlığı görevine tekrar aday olduğunu açıkladı.

CHP´nin lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Mevcut Başkan Ahmet Turan Temel de Karasu´ya destek verdi.

İlk olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Turan Temel, heyecanlı bir sürece girildiğini ifade etti.

“HİÇ BİR ŞEYDEN KORKMUYORUZ”

İl Başkanı Temel, “Yine bir heyecanlı sürece girdik. Hakikaten zor bir seçim süreci atlattık. Ulaş kardeşime seçim sürecindeki başarısından dolayı teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek istiyorum ki ben çok iyi bir yoldaş bulmuşum, kardeş bulmuşum. Bugün  onun yanındayım, yarın da yanında olacağım.  Ülke gündemini meşgul eden bir gerçek var. Demokrasiyi içine sindiremeyen bir grup var. Nasıl ki bundan 20 yıl önce mazlumdular. Şimdikinin mazlumu da biz olduk. Bu şu demek anlamına geliyor ki biz de demokrasiyi içimize sindireceğiz, onlar da demokrasiyi içine sindirecekler. Ötekileştirmeden, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusunun kurduğu partiyi başarıya ulaştıracağız. Genciz, dinamiğiz, hiçbir şeyden korkmuyoruz. Hiçbir baskı bizi yıldıramadı, bundan sonra da yıldıramayacak.  Şundan emin olun ki gençlerle, kadınlarla, emekçilerle, sahadaki tüm mazlumlarla birlikte olarak ya bir yol bulacağız; ya bir yol açacağız diyorum. Sevgili  kardeşim Ulaş Karasu´ya şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Temel´in ardından kürsüye Ulaş Karasu çıktı. Partililere seslenen Karasu, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak 2019 yılına dikkat çekti.

“YENİDEN BİR BAŞARI ÇITASI KOYMAK ZORUNDAYIZ”

Karasu, “Bundan yaklaşık 1 yıl önce il başkanı  olduğum dönemde yapmış olduğumuz danışma toplantısında bir söz söylemiştim. ‘Bu bir umut yolculuğu´ demiştim. O zaman 25 Aralık´ta il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı oldum, daha sonra milletvekili adayı oldum. 7 Haziran´da, 1 Kasım´da partililerimizin ve hemşehrilerimizin desteğiyle partimizi temsil ettik. Sivas´ta tabii ki daha büyük bir başarı istiyorduk. Türkiye genelinde iktidar olmayı hedefliyorduk ama başaramadık.  Bu uzun soluklu bir yürüyüş. 1919´da Mustafa Kemal ve arkadaşları yola çıktığında ülke daha büyük bir karanlık içindeydi. Ülkede herkes karamsardı, her bölgede işgalci kuvvetler vardı. O gün bir yürüyüşe çıkmışlardı. 2019´da 100. yılı olacak 19 Mayıs 1919´un. 2019´da 3 seçimi hep beraber yaşayacağız. 2019´a hazırlanırken önümüzde yeniden bir seçim süreci yok. İlçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. Yeniden bir örgütlenme modeli ve yeniden bir başarı çıtası koymak zorundayız. Onun için de  büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı en tepeye dikmek için, Cumhuriyet Halk Partisi´ni iktidara taşımak için, ülkemizde kurulmuş olan bu faşist düzeni dağıtmak için, yeniden demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku sağlamak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Özellikle birbirimizi daha çok sevmemiz gerekiyor” dedi.

“BU SÜREÇ KUCAKLAŞACAĞIMIZ SÜREÇTİR”

CHP´nin 2019´da iktidara taşınması için omuz omuza yürünmesi gerektiğini ifade eden Karasu, “Bu süreç kucaklaşacağımız süreçtir. Bu süreç  birleşeceğimiz süreçtir. Bu süreç birbirimize sahip çıkacağımız bir süreçtir. Bu süreç CHP´nin iktidarını korumak için omuz omuza mücadele edeceğimiz süreçtir. Ben de bu duygularla genç bir kardeşiniz olarak il başkanlığı dönemindeki deneyimlerim ve milletvekilliği adaylığı sürecinde almış olduğum deneyimlerim noktasında eksiklerimi gördüm ve bu noktada yeniden il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Sizlerin desteği ile cumartesi günü il kongremizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Şu ana kadar başka adayın olmadığını ifade eden Karasu, “Şu ana kadar başka aday arkadaşımız yok. Aday arkadaşlarımız olabilir. Bu demokrasinin güzelliğidir. Cumartesi günü kim seçilecek olursa olsun, biz CHP´nin sade bir üyesi de olsak il başkanı da olsak mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü büyüklerimizden bu bayrağı devraldık, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Bunun için gerekirse geçmişte bedel ödeyenler gibi bedel ödemek zorundayız. Biz bu yola çıktığımızda umutsuzluğa yer olmadığını söylemiştik. 2019´da ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Hep beraber çalışacağız, kucaklayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Sivas; 1984´e kadar CHP´nin kalesi olmuş bir şehir. CHP´nin kuruluş felsefesinin  oluştuğu şehre bu manzara yakışmıyor. Bu manzarayı düzeltmek zorundayız. Bunun için gerekli altyapımız var. Umuyorum ki CHP bizlerin çabasıyla yeniden hak ettiği yere gelecektir. Türkiye´de bu karanlık dağılacak, aydınlık bir Türkiye´ye hep beraber uyanacağız. Karamsar olmayacağız, umutsuz olmayacağız. CHP´yi iktidar yapacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklaması, Ulaş Karasu´nun tebrik edilmesi ile sona erdi.

AdminAdmin