Sivas
Giriş Tarihi : 22-01-2015 23:58

BAŞKAN AYDIN, 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ…

(İGD) Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, seçimlerin ardından geride kalan 2014 yılı içerisinde Sivas’ta yapılan hizmetler ve 2015 itibarıyla Sivas’a kazandırılması planlanan projeleri, düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi.

BAŞKAN AYDIN, 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ…

 

Belediye Sosyal Tesisleri Yemekevi’nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Aydın, hizmet süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programa Başkan Aydın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları; Abdurrahim Ceyhan, H. Naci Süha, Mahir Kuzucu, Ahmet Özaydın ve M. Muaz Uzun ile Özbelsan Genel Müdür Vekili Şaban Kaya, Belediye Meclis Üyesi Erdal Karaca ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Seçimlerden hemen sonra, şehrimizde aciliyet esasına göre sıralanan hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Aydın, Karşıyaka Yolu, Fadlum Köprüsü, Mimar Sinan Caddesi, Yahya Kemal Caddesi, Çayboyu Caddesi, Paşabahçe Yolu gibi önemli güzergâhların kısa sürede tamamlandığını söyledi.

 

İmar Revizyon Planında yapılan revizyon ve e-imar uygulamasının da hizmete girdiğini vurgulayan Başkan Aydın, toplu taşıma konusunda; otobüs sayısının artırıldığını, yeni güzergâh tahsis edildiğini ve şoförlere eğitim semineri verildiğini kaydetti. 80 bin metre kare yeşil alan düzenlemesinin de yine 2014 yılı içerisinde yapıldığının altını çizen Başkan Aydın, 7 bin 800 metre tutarında şebekenin yenilendiğini, 2 bin 20 metre tatlı su borunun değiştirildiğini, iki mahalleye yağmur suyu hattının yapıldığını, içme suyu şebeke borusunun askeri alandan kurtarıldığını, şehrin tamamına arıtılmış su verildiğini ve klorlama yerine hipoklorit sisteminin de hizmete girdiğini hatırlatarak sosyal ve kültürel faaliyetlerin ise artarak devam ettiğini belirtti.

 

Hizmet sürecinde istişareye de büyük önem verdiklerini belirten Aydın, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarlarının görüşlerini aldıklarını ifade ederek, şehrimize kazandırılması planlanan projeler için Ankara’da bürokratlarla sık sık bir araya geldiklerini vurguladı. Başkent’teki temaslarının oldukça verimli geçtiğini anlatan Aydın, Mevlâna Tüneli, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Kızılırmak Projesi, Kentsel Dönüşüm (Alibaba, Esentepe, Eski Sanayi), Yeni Belediye Binası, Şems-i Sivasî Meydanı, Paşabahçe Kamp Tesisleri ve İrade-i Milliye Meydanı gibi projeler için önümüzdeki dönemde ilk kazmayı vuracaklarını söyleyerek Bakanlıklar düzeyinde büyük destek sağlanacağını dile getirdi.

 

 

Kaynak: İnternet Gazeteciler Derneği (İGD)

AdminAdmin