Sivas
Giriş Tarihi : 08-12-2014 01:26

ÂLİM BARUT: “SİVAS HALK OZANLARI İLE BÜYÜK BİR ŞEHİR”

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar-Şairler ve Halk Oyunları Derneği’nin (SİFAHOD) 13. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Faslı Muhabbet programı gerçekleştirildi.

ÂLİM BARUT: “SİVAS HALK OZANLARI İLE BÜYÜK BİR ŞEHİR”

Dernek binasında gerçekleştirilen programa Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Vali Yardımcıları Mustafa AYDIN ve Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), İl Jandarma Komutanı J. Alb. Okçin AKŞİT, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


 

Aşıklık geleneğinden çeşitli örneklerin sunulduğu programın sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Âlim BARUT, “Sivas sadece toprak olarak büyük bir şehir değil. Sivas; Aşık Veysel’i, Ruhsati’si, Pir Sultan Abdal’ı olduğu için büyük bir şehir. Sivas, bu halk ozanlarının eserlerinin gelecek nesle aktarmak için gayret gösteren arkadaşlarımız olduğu için büyük bir şehir. Dolayısıyla bu büyük ve güzel Sivas’ı dünyanın her yerinde duyurmak, layık olduğu yeri bulması için çalışmalar yapmak takdire değer. Gerçekten güzel bir program hazırlamışsınız. Böyle arkadaşlarla bir arada bulunmaktan ve Sivas folklorunun güzel örneklerini duymaktan memnuniyetimi belirtiyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.



Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar-Şairler ve Halk Oyunları Dernek (SİFAHOD) Başkanı Ahmet AYIK ise yapmış oldukları kültürel faaliyetler programını halkımıza tanıtmak, sevdirmek, gelecek nesillere aktarmak amacıyla gayretlerinin devam etmekte olduğunu ifade ederek, “Bu gayretlerimizde bizlere her türlü desteği sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.


Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

AdminAdmin