DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

ARAP BAHARI SİVAS'A ÜNİVERSİTEDEN GELEN GÜZEL HABERLERLE GELİYOR

Üniversite içinde yaşanan gelişmeler gündeme o  kadar güzel yansıdı ki bende bu gelişmelere sessiz kalamadım .Anlaşılan bu gelişmeler durup durup FARUK KOCACAĞ'IN rektör seçilmesini beklemiş gibi bu da insanların fikrinin ve adının ne derece pozitif bir enerji yaydığıyla ilişkilidir, insanların bir yönde başarı sağlayabilmesi için öncelikle kafalarının rahat olması ve her yönde destek sağlayacaklarına inandıkları yönetici kadrolar gereklidir .İşte bu yönetim anlayışı sayın Kocacığa ve şehrimize çok güzel gelişmeler olarak dönecektir.Bu gelişmeleri tekrardan yazımda sizinle paylaşmak istedim o yüzden bu yazıları yazmanın bir görev olacağını adleddim kendime evet bunlar nelerdir bir bakmak istenirse                                                                                                                                                                                15-18 Eylül 2012'de Fransa Strasbourg'da yapılan 41'inci Avrupa Dializ ve Transplantasyon Hemşireleri Birliği, Avrupa Böbrek Hastalıkları Birliği Uluslararası Kongresi'ne katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mukadder Mollaoğlu ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Kayataş burada sundukları 'Diyaliz Hastalarına Uygulanan Evde Bakım Eğitim Programının Bakım Verici Yükü Üzerine Etkileri' adlı çalışmalarıyla birincilik ve en iyi makale ödülünü aldı.

Dünyanın birçok ülkesinden 2 bini aşkın nefroloji alanında uzman hekim, hemşire, diyetisyen, sosyal çalışma uzmanı ve fizyoterapistin katılıdığı kongrede ödül alan Doç. Dr. Mukadder Mollaoğlu ve Prof. Dr. Mansur Kayataş, meslektaşları tarafından ayakta alkışlandı.
 

  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı Öğrt. El. Kürşat Taydaş ve öğrencilerince hazırlanan, klip çekimleri ve kurgusu CMYO Radyo TV Programcılığı Öğr. Gör. Onur Taydaş ve öğrencilerince tarafından yapılan " Biz de Cumhuriyet Üniversitesi için çaldık" isimli çalışmayla yapılan üniversitenin tanıtımı daha nasıl bu kadar etkileyci olabilirdi.

Geçtiğimiz aylarda Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi ehmet Birhan Yılmaz’ın 2012 TÜBİTAK’ın 2012 yılı teşvik ödüllerine layık görülmesi ve  27 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde düzenlenecek törenle ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alması nedir bu proje 2009 yılında TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile kalp yetersizliği konusunda Fransa’nın Paris kentinde bulunan Diderot Üniversitesi’ne gittiğini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, “Burada kalp yetersizliği konusunda uluslar arası söz sahibi olan Prof. Dr. Alain Cahen Solal ve Prof. Dr. Alexendre Mebazaa ile birlikte çalışma imkânı bularak; ödül almasında yaptığı çalışmanın Kalp Yetersizliği alanında ki çalışmalar nedeniyle alacak .                                                                                                                                                            "Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak başka projeler üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Hedeflerimiz arasında insansız hava aracı, 3D yazıcı, medical cihaz, sıva otomasyonu, altı zamanlı içten yanmalı motor, paletli buggy gibi projeler var. Bu projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ancak desteklerin artması gerekiyor. Çalışmalarımızda bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yerlikaya diğer üniversitelerde gelişen teknik aktiviteleri kendi üniversitelerinde de gerçekleşktirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Hidromobil bizim için bir sıçrama tahtası niteliğinde bir proje olacaktı. TÜBİTAK hidrojen yarışlarına katıldık. Türkiye'nin her yerinden üniversitelerin kendi ürettikleri araçlarla katıldıkları bir organizasyondur bu. Cumhuriyet Hidromobil sadece yarışların altıncısına yetişmiş oldu. Biz geceleri çalışarak bu aracı 1 yılda tamamladık" dedi. Yakında CÜSAM adı altında yani SİVAS araştırma merkezinin üniversite ayağının hazır olduğunu şehir ayağının da açılacak olan bir merkezle şehirle kucaklaşılacağıda ve bu projeyle kültür ,sanat medeniyet beşiği olan SİVAS şehrinin tanıtımına ve şehir üniversite kaynaşmasında bir arap baharı etkisi yaratacağını düşünuyorum  bu gelişmelerin devam etmesi inancıyla ;

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA