Gündem
Giriş Tarihi : 19-03-2013 23:24

BALKAN HABER AJANSI ' NIN BÜYÜK BAŞARISI

........

BALKAN HABER AJANSI ' NIN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye’nin en çok abonesi bulunan haber ajansı konumunda bulunan BALKAN HABER AJANSI, Uluslararası Haber Ajansları Birilği’ne daimi üye olarak kabul edildi.

Merkezi New York’ta bulunan ve 188 ülkeden 257 haber ajansının üye olduğu Uluslararası Haber Ajansları Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, birilğin 18 Mart 2013 Pazartesi günü yaptığı değerlendirme toplantısında; yirmi iki ülkeden, altısı daimi toplam otuz haber ajansının daha birliğe üyeliği görüşüldü. Üç saat süren toplantının sonunda, Türkiye’den BALKAN HABER AJANSI, birliğin hem asil, hem daimi üyeliğine oy birliği ile layık görüldü.

10 Mart 2009 tarihinde, Gazeteci-Yazar Boğaç Yüzgül ve Gaffur Gayır Karpuzlar tarafından İstanbul’da kurulan BALKAN HABER AJANSI, Boğaç Yüzgül’ün eşsiz çabası  ve takdire şayan çalışmalarıyla; bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye’nin en çok abonesi bulunan, AA ve İHA’dan sonra en yaygın habe ağına sahip olan ve hali hazırda en kalabalık muhabir kadrosu bulunan haber ajansı konumuna geldi.

21 Aralık 2011 tarihinde, Boğaç Yüzgül’ün devlet memuru olması ve aktif gazetecliğe ara vermesiyle beraber, Ekonomist Tauna Safirkaptanoğlu’nun yönetimine geçen BALKAN HABER AJANSI, şu anda yönetim kurulunu oluşturan Tauna Safirkaptanoğlu, Aydan Alkap, Büşra Cacnok, Seyfi Duranay, Ali Alkavak, Mert Misli ve Şule Kuyumcubaşı tarafından yönetilerek hizmet vermektedir.

Türkiye genelinde, 655, dünya genelinde ise, toplam 1744 muhabir ve kameramanı bulunan ajansın, bu yıl on altı ayrı ödüle layık görüldüğü de birlik üyesi olması yönünde olumlu rol oynadığı kaydedildi.

 


 
 

AdminAdmin