Gündem
Giriş Tarihi : 12-12-2010 21:05

CHP'DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

CHP Gençlik Kolları Ankara, İstanbul, Kayseri, Malatya, Edirne, Eskişehir ve Trabzon'da yaptıkları eş zamanlı basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin yumurtalı eylemine destek verdi.

CHP'DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

 

CHP Gençlik Kolları Ankara, İstanbul, Kayseri, Malatya, Edirne, Eskişehir ve Trabzon'da yaptıkları eş zamanlı basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin yumurtalı eylemine destek verdi.

Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Utku Akay, il başkanlığı önünde bir grup gençlik kolları üyesiyle yaptığı açıklamada bir çok ülkede demokratik bir protesto biçimi olarak kabul edilen yumurta fırlatmanın Türkiye'de ise şiddetle karşılık bulduğunu söyledi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, CHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde toplandı. CHP'li gençler, çeşitli sloganlar atarak, ellerinde bayraklar ve pankartlarla Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bazılarının ellerinin zincirli olduğu ve bazılarının da yumurta taşıdığı görülen CHP'li gençler, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri yumurtaları üniversitenin giriş kapısının önüne bırakarak dağıldı.

CHP Kayseri Gençlik Kolları, CHP il binası önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi gençler, ellerindeki yumurtalarla İnönü Kapalı Çarşısı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 60 kişilik grup, çarşı önüne getirdikleri, üzerlerinde çeşitli resimler olan yumurtaları omlet yapıp yiyeceklerini belirttiler.

CHP Edirne İl Gençlik Kolları üyeleri Saraçlar Caddesi'nde toplanarak, üniversite gençliğine yönelik uygulanan şiddet politikalarını kınadı. CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan'ın da destek verdiği etkinlikte, ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gençler, bir süre hükümet aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, burada basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Porsuk Bulvarı'nda toplanan CHP Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları üyesi grup, şiddeti kınayan, düşünmek isteyen ve hayatı sorgulayan herkesi yumurtalı protestoya davet etti.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı Gençlik Kollarının, üniversitedeki eylemlerle ilgili basın açıklaması, elverişsiz hava şartları nedeniyle ertelendi.

CHP gençlik kollarınca değişik illerde ''yumurtalı protesto eylemlerine destek'' etkinliğinde, aynı basın bülteni okundu. Basın açıklamalarında, ''Gençlik, düşünmekte ve sorgulamaktadır, insan haklarına sahip çıkmakta ve şiddeti kınamaktadır. Şiddeti kınayan, düşünmek isteyen, hayatı sorgulayan herkesi her yerde yumurtalı protestoya davet ediyoruz'' denildi.

AdminAdmin