Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-11-2012 16:22

MAHKUMLAR KİTAPLARLA “ÖZGÜRLEŞECEKLER”

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

MAHKUMLAR KİTAPLARLA “ÖZGÜRLEŞECEKLER”

Proje Başkanı Yrd.Doç. Evren Karataş sorumluluğundaki 33 öğrenci Sivas açık cezaevindeki mahkumlar için cezaevi içerisinde kütüphane oluşturacak.

Adını “Mahkum Değilsiniz” koydukları proje ile ilgili bilgiler veren proje sorumlularından Halil Kılıç, Ahgün Bülbül, Mesut Bolat ve Sefa Karabağ kütüphanenin oluşturulması için kitap toplama faaliyetlerine devam ettiklerini ifade ettiler.  Proje sorumlularından Halil Kılıç Eylül ayında başlattıkları proje kapsamında vatandaşlardan, kurumlardan, kitapevleri ve kırtasiyelerden kitap toplamaya başladıklarını belirterek, kütüphaneyi Aralık ayının son haftasında kurmayı planladıklarını kaydetti.

Cezaevinde yaklaşık 6-10 bin kitaplık bir kütüphane oluşturmak istediklerinin altını çizen Kılıç, “Kitap toplama faaliyetlerimiz Aralık ayının son haftasına kadar devam edecek. Kitap sayısını artırmak için Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde ve Sivas Cumhuriyet Meydanında önümüzdeki günlerde bir stant açacağız. Bu stantlarda vatandaşlarımızdan kitap talep ederek, projemizi ve amacımızı tanıtmaya çalışacağız.

Açacağımız stantlarda halkımıza küçük armağanlarımızda olacak. Cumhuriyet şehri ve Sultan Şehir olarak tabir edilen Sivas’ta halkımızın bizlere destek vereceğine inanıyoruz. Cezaevinde kalan mahkumlarında kitap okumalarını sağlamak istiyoruz.

Onları bulundukları mahkumiyetten biraz uzaklaştırmak istiyoruz. Bu konuda sponsor desteği de bekliyoruz” dedi. Kılıç, proje kapsamında kendilerine kitap vermek isteyenlerin 0 538 6806116 ve 0541 2412675 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin