Politika
Giriş Tarihi : 11-12-2010 00:29

BAŞBAKAN'A YUMURTALI ŞARKI BESTELENDİ

Edirne'de öğrenciler, İstanbul Dolmabahçe'de polisin arkadaşlarına müdahale etmesini ve çıkan arbedeyi protesto etti.

BAŞBAKAN'A YUMURTALI ŞARKI BESTELENDİ

 

Edirne'de öğrenciler, İstanbul Dolmabahçe'de polisin arkadaşlarına müdahale etmesini ve çıkan arbedeyi protesto etti.

Basın açıklaması yapan öğrenciler, 'Bir yumurtam olsa, karşımda Tayyip olsa, bir atsam omlet olsa' diye şarkı söyledi.

Trakya Öğrenci Kolektifi üyesi 8 üniversite öğrencisi Edirne’nin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi’nde toplanarak, polisin İstanbul’da öğrencilere müdahale etmesini protesto etti.

Sloganlar eşliğinde yaklaşık 100 metre yürüyen öğrenciler, PTT önüne toplandı ve Dolmabahçe’deki arbede sırasında çekilmiş fotoğrafları göstererek basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklama sırasında öğrenciler ‘Bebek katili Erdoğan’ diye sloganlar attı.

Hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rektörlerle Dolmabahçe’de yaptığı toplantı sırasında öğrenci grupları ile polis arasında arbedeyi protesto eden grup üyelerinden Gamze Ocak, polisin orantısız güç kullandığını belirterek şunları söyledi:

“Polis ve hükümet tekrara düşmekten kendilerini alıkoyamamış, nasıl şiddet uyguladıklarını, nasıl orantısız güç kullandıklarını bir kez daha sergilemişlerdir. Öyle ki bu güç bir arkadaşımızın burnunun kırılmasına, bir kadın arkadaşımızın bebeğini düşürmesine neden olmuştur. Bununla yetinmeyen AKP zihniyeti, üniversitelerin gerçek sahibi öğrencileri yine provokatör ilan etmiştir. Buna paralel olarak da iktidara gelen hükümetler tüm ‘caydırıcı’ cezaları, baskıcı unsurları, insanlık dışı uygulamaları biz gençler üzerinde uygulamıştır.

Yakın zamanda yine hükümetin zorba tutumlarından birine tanık olduk. Düşünen, araştıran, okuyan ve eleştiren İTÜ öğrencileri 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bulduğu her fırsatta ileri demokrasiden, özgür düşünceden bahseden AKP hükümeti için bu bir anlamda maskelerin düşmesi anlamına gelmektedir. Bu utanç verici olay AKP’nin özgürlük anlayışının en net dışa vurumu olmuştur.”

YUMURTALI ŞARKI

Basın açıklamasının ardından ellerinde yumurtalar ile slogan atan öğrenciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan şarkılar söyledi. Öğrenciler ‘Bir yumurtam olsa, karşımda Tayyip olsa, bir atsam omlet olsa’ diyerek protestolarını bitirdi. Grup üyeleri daha sonra olaysız dağıldı.

 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL

 

 

AdminAdmin