3. Sayfa
Giriş Tarihi : 25-10-2011 14:08

47 SAATİN ARDINDAN

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeden yaşanan mucize haberleri umut ışığı olmayı sürdürüyor.

47 SAATİN ARDINDAN

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeden yaşanan mucize haberleri umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Van Erciş'te depremden 46 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. 14 günlük bir bebek 46 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri yıkılmış bir binanın enkazında yaşam belirtisi bulunca çalışmalarını burada yoğunlaştırdı.

Yaşam belirtisinin iki tavan arasında bir kanepenin yanında sıkışmış bir anne ve bebeğine ait olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine çalışmaları üstten değil yandan sürdürmeye karar verildi. Bir dehliz kazılmaya başlandı. Saatler süren çalışmaların ardından önce Azra bebek kurtarıldı.

Kanepenin desteği sayesinde ortaya çıkan yaşam deliğinde hayatta kalan anne Semiha Karaduman ise halen kurtarılmaya çalışılıyor.

BEBEK ENKAZDAN BÖYLE ÇIKARILDI

 

6 AYLIK BEBEĞİN MUCİZE KURTULUŞU

Van'da iki gün önce meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan 200 haneli Alaköyde, 11 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Betonarme yapılarının büyük bölümünün sağlam kaldığı köyde, sadece kerpiç yapıların yıkıldığı gözlendi. Deprem sırasında, anneannesi ve 5 yaşındaki kuzeniyle bulunduğu kerpiç yapılı evin yıkılmasıyla enkaz altında kalan 6 aylık Muhammet Enes Karael de tavan döşemesi olarak kullanılan kereste sayesinde yaşama tutundu.Baba Necmettin Karael, olaydan 5 dakika sonra enkaz aralığından bebeğin ağlama sesinin geldiğini, çöken tavan döşemesinin bebeği yıkıntıdan koruduğunu belirtti. Karael, bebeği kısa sürede enkazdan çıkardığını, yüzünde ufak bir çizik ve morarma olduğunu anlattı.  

 

ESİN MEHVEŞ KURT/ EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)
 

 

 

 

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.comA

Metin BOSNAKMetin BOSNAK