Gündem
Giriş Tarihi : 28-11-2010 22:00

HALKI GDO'LU ÜRÜNLERE KARŞI EN KISA ZAMANDA BİLİNÇLENDİRMEZSEK YOK OLMAMIZ İŞTEN BİLE DEĞİL

Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu, insanalrın GDO'lu ürünlere karşı acilen uyarılması lazım geldiğini söyledi. Türkiye'nin saygın iş kadınları tarafından düzenlenen 'Geleneksel POŞ Restaurant Buluşmaları' toplantısında, Gündem Ekonomi Dergisi ve Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Boğaç Yüzgül'e özel açıklamalarda bulunan Begüm Çuhadaroğlu, gerek mevcut, gerekse geleck nesillerin sağlıklarının ciddi bir biçimde tehdit altında bulunduğunu da hatırlatarak, 'Ne acı bir tablodur ki, Anadolu gibi herşeyin en doğalının, en tazesinin, en güzelinin yetiştiği bir ülkede, şu anda yediklerimizin yarısına yakını, GDO'lu maddeler içeriyor. Oysa, sütün, unun, sebze-meyvenin en güzelini bu topraklar yetiştirebiliyordu. Resmen insanlara zehir yediriyorlar ve bu konuda hiçbir bilgilendirme, aydınlatma, bilinçlenirme yok' şeklinde konuştu. Önlem alınmadığı takdirde, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kitlesel sağlık bozulmalarının kaçınılmaz bir durum haline geleceğine de dikkat çeken Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

HALKI GDO'LU ÜRÜNLERE KARŞI EN KISA ZAMANDA  BİLİNÇLENDİRMEZSEK YOK OLMAMIZ İŞTEN BİLE DEĞİL

Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu, insanalrın GDO'lu ürünlere karşı acilen uyarılması lazım geldiğini söyledi. Türkiye'nin saygın iş kadınları tarafından düzenlenen 'Geleneksel POŞ Restaurant Buluşmaları' toplantısında, Gündem Ekonomi Dergisi ve Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Boğaç Yüzgül'e özel açıklamalarda bulunan Begüm Çuhadaroğlu, gerek mevcut, gerekse geleck nesillerin sağlıklarının ciddi bir biçimde tehdit altında bulunduğunu da hatırlatarak, 'Ne acı bir tablodur ki, Anadolu gibi herşeyin en doğalının, en tazesinin, en güzelinin yetiştiği bir ülkede, şu anda yediklerimizin yarısına yakını, GDO'lu maddeler içeriyor. Oysa, sütün, unun, sebze-meyvenin en güzelini bu topraklar yetiştirebiliyordu. Resmen insanlara zehir yediriyorlar ve bu konuda hiçbir bilgilendirme, aydınlatma, bilinçlenirme yok' şeklinde konuştu. Önlem alınmadığı takdirde, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kitlesel sağlık bozulmalarının kaçınılmaz bir durum haline geleceğine de dikkat çeken Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu,  sözlerine şu şekilde devam etti:

'Bu tip GDO'lu ürün içeren gıdaların başta kanser ve sistem bozuklukları olamk üzere birçok hastalığa yol açtığı bilinmektedir. İlgili bakanlıklar, en kısa zamanda, gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, halkı korumalılardır. En azından, bu tip gıdalrın üzerinde, ne oranda GDO içediği ile ilgili bilgilerin yer alması konusundaki düzenleme, yeniden getirilmelidir. Bu bir milli görevdir. Tabii burada akademisyenlere de çok büyük görev düşmektedir. Bilim adamı, ülkesi için bilim üreten bir meslek erbabıdır. O halde  ülkesi için bilim üreten bu insanlar, akademik lisanla değil, halkın anlayacağı bir lisanla, anlaşılır bir dile, açık bir ifade ile, halka bilgi vermek zorundadır, vermelidir...'

Organik Tarım Özendirilmeli

Türkiye'de, dünyanın tam tersine, organik tarımın özendirileceği yerde, devlet desteği ile GDO'lu ürünere talebin arttırıldığını da hatırlatan Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu, bunun hiçbir suretle anlaşılır bir iş olmadığının altını çizdi. 'Geleneksel POŞ Restaurant Buluşmaları'nın en önemli bir görevinin de, insanların organik tarıma rağbet göstermelirin sağlanması konusunda gerekli tedbirin alınmasını sağlamak olduğnu da vurgulayan Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu,  şunları söyldi:

'O annemizin yaptığı, kaynadığı zaman mis gibi kokan sütü, tuttuğu zaman üzeri bir parmak sapsarı tereyağlı kaymak bağlayan yoğurdu, kestiğimizde içi bile kan kırmızı olan domatesi, mevsiminde çıkıp biten kokulu çileği özledik. Tarım ülksinde, topkarlarının neredeyse tamamının verimli olduğu bir ülkede, ithal tarım ürünü mü olur? GDO'lu ürüne neden ihityaç var. Her ülkeinin milli hizmeti olan tarım politikasını neden IMF belirlesin, neden AB belirlesin? Bilinsin ki bu bir oyundur. Bu bir yok etme oyunudur. Uzun vadeli bir plandır ve arkasında da ABD menşeili bazı vakıf ve taikatlar vardır. Ülkeyi yönetenlerin bu oyuna asla gelmemesi lazımdır. Gelmişlerse de 'Zararın nedesinden dönsek kardır' diyerek, vazgeçmeleri şarttır...'

Adalarımzın Kıymetini Bilmiyoruz

Öte yandan, GDO'lu ürüner kadar hassas bir başka konunun turizm sektöründe yaandığına da işaret eden Türk-Çin İşadamları Derneği İstanbul Bölge Başkanı Begüm Çuhadaroğlu, Yunan Adaları'na karşı özendirici seyahat mantığnı anlamanın ve algılamanın mümkün olmadığını ifade etti. Türk adalarının iyi bir yerel yönetim ve turizm analyışı ile, Yunan adalarından kat kat daha güzel olacağınadn kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini de kaydeden Begüm Çuhadaroğlu, bu konuda da en büyük görevin, turizm alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına düştüğünü söyledi.
 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL/ŞEBNEM ARABOĞLU

 

 

 

AdminAdmin