Gündem
Giriş Tarihi : 04-07-2011 08:51

HAKKINDAKİ İDDİALAR AZ-BUZ DEĞİL

“Şike ve teşvik primi” operasyonunun 8 aylık teknik takip sonunda planlandığı ve köstebek olabileceği şüphesiyle erkene alındığı öğrenildi. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Yıldırım’a yöneltilen suçlama “silahlı örgüt kurup yönetmek...”

HAKKINDAKİ İDDİALAR AZ-BUZ DEĞİL

 “Şike ve teşvik primi” operasyonunun 8 aylık teknik takip sonunda planlandığı ve köstebek olabileceği şüphesiyle erkene alındığı öğrenildi. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Yıldırım’a yöneltilen suçlama “silahlı örgüt kurup yönetmek...”

Futbolda şike iddialarıyla ilgili olarak 12 ilde başlatılan operasyon kapsamında dün sabah aralarında ünlü oyuncular ve kulüp başkanlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın “silahlı örgüt kurup yönetmek”le suçlandığı öğrenildi.

Yaklaşık 8 ay teknik takip yapılan soruşturma sonunda başlatılan operasyonun hafta içi yapılmasının planlandığı, ancak “köstebek” şüphesi nedeniyle operasyonun öne alındığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin yapılan teknik takibin ardından 12 ilde 40 ayrı adrese operasyon düzenledi. Sabah 07.00 sıralarında eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlara değişik birimlerden polisler de destek verdi. Operasyon kapsamında kulüp başkanları ve yöneticileri, menajerler, futbolcuların da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Operasyon ve gözaltı işlemleri sırasında adreslerde bir ambulans da hazır bekletildi.

Evinde gözaltına alındı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sabah saatlerinde Çekmeköy’deki evinde gözaltına alındı. Yıldırım’ın “silahlı örgüt kurup yönetmek” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Polis, operasyon çerçevesinde sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki başkanlık binasına da gitti.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama yapıldı. Operasyon kapsamında Beşiktaş Spor Kulübü’nün de sabah saatlerinde kısa süre arandığı belirtildi.

Operasyonu ünlü polis müdürü Emin Arslan’ı, yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına aldıran Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk oldu. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

Polisin, 2010-2011 sezonundaki 20 maçı incelediği, bu kapsamda görsel ve yazılı medyadan topladığı binlerce görüntüyü tek tek izlediği öğrenildi. Şüphelilere yönelik teknik takibin ise yaklaşık 1 yıldır sürdüğü öğrenildi.

İfade bugün

Emniyet yetkilileri, kulüp başkanları ve yöneticileri, menajerler, futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilere yönelik soruşturma çerçevesinde yeni dalga operasyonların yapılabileceğini söyledi.
Yeni operasyonlarla birlikte gözaltı sayısının 80’i bulabileceği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, operasyonun ilk aşamasında arama, bilgi ve belge toplama işlemlerinin yapıldığını, şüphelilerin sorgulanmasına bugünden itibaren başlanacağını belirtti.

Avukatlar emniyette toplandı

Şüpheliler sorgulanmak üzere götürüldükleri Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün üçüncü katında tutuluyor.
Gözaltına alınanların avukatları Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek müvekkilleri ile görüştü.
Avukatlar, Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile yönetici Semih Özsoy da Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, avukatlardan son durumla ilgili bilgi aldılar. Nihat Özdemir, “Operasyonu duyduğum an Ankara’dan İstanbul’a geldi. Bizdeki bilgiler çok sınırlı. Olay hakkında tam bilgimiz yok” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile yönetici Semih Özsoy da Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, avukatlardan son durumla ilgili bilgi aldılar...

Gözaltındaki Fenerbahçeliler

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
- Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
- Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan
- Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu (aranıyor)
- Fenerbahçe Amatör Şubeler Genel Koordinatörlüğü Cemil Turan
- Fenerbahçe’nin yeni transferi Sezer Öztürk
- Karabük’ten Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcu Emmanuel Emenike...
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK