Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-05-2011 02:14

AYNI TAS AYNI HAMAM DESENİZE!

Sivas Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu'nda derslere girilmeden ekders ücreti alınmaya devam edildiği duyumları alınmıştır.

AYNI TAS AYNI HAMAM DESENİZE!

Bu duyumlar üzerine şenliklerin yapıldığı hafta ziyaret ettiğimiz Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile söyleşi yapma fırsatı bulduk.

Bu iddiaların gerçek olduğu, iki hafta süren vize sınavlarında sadece birer saatlik sınavların yapıldığı, derslerin yapılmadığı bilgilerine ulaşılmıştır. Kendilerinin sindirilemeyeceğini öne süren birçok öğrenci üstelik vize sınavlarının ardından okula bir hafta ara verildiğini belirttiler.

Peki bu ne anlama geliyor?

Öğrenciler verilen bu aranın nereden çıktığını merak ettikleri için biz de soruyoruz!

Acaba akademik takvim sürecini okul yönetimi Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş' a sormadan nasıl gerçekleştiriyor?

Peki Nisan ayında gerçekleşen bu olaylara neden kimse sesini çıkarmıyor?

Öğrencilerinin anlattıklarından çıkarılan sonuçlara göre binlerce lira nasıl gasp ediliyor?

Bu konuda Rektörlüğün derhal girişimlerini bekliyor, sadece adını duyduğumuz iç denetçilerin aldıkları maaşları hak etmelerinin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu haberimizin ve halen Şarkışla ilçesinde bulunan öğrencilerin anlatacaklarının Sayıştay yetkililerini harekete geçirmeye yeteceğini sanıyoruz!  Umarız bu ücretlerin bir an önce iadesi sağlanır ve yüce milletimizi ve hazinemizi olası ve gelecek zararlardan korumuş oluruz!

Bu olaylara göz yuman yüksekokul yetkililerini ise kamuoyunun takdirlerine bırakıyor, konuların takipçisi olacağımızı, özellikle şenliklere katılım nedeni ile yapılmayan derslere nasıl bir çözüm bulunacağı şimdiden merak ediliyor….

 

 

AdminAdmin