Sivas
Giriş Tarihi : 29-02-2024 04:43

Kılıç: "28 Şubat mağdurlarının mağduriyetleri giderilmeli"

Kasım Kılıç, 28 Şubat darbesi nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek“28 Şubat mağdurlarının geçmişe yönelik hak kayıplarının hala ödenmemiş olması bizleri derinden üzmektedir” dedi.

Kılıç:

Eğitim Mil-Sen Genel Başkanı Kasım Kılıç, 28 Şubat darbesi nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek 28 Şubat süreci ve zihniyetini hatırlattı ve ekledi: “28 Şubat mağdurlarının geçmişe yönelik hak kayıplarının hala ödenmemiş olması bizleri derinden üzmektedir” dedi.

Konu hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Mil-Sen Genel Başkanı Kasım Kılıç, “Bugün 28 Şubat’ın devam eden mağduriyetlerini ifade etmek üzere bulunmaktayız. Türkiye ne zaman ekonomik ve sosyal bir atak yapsa, eşitlik ve adaletin ışığında büyümeye başlasa siyaset kurumu etkisiz hale getirilmeye çalışılmış, milli irade vesayet altına alınmıştır. 1960’da, 1971’de, 1980’de ve 28 Şubat’ta şer odaklarının yapmaya çalıştığı buydu.” Diyerek, “28 Şubat süreci Hakka tapan milletimizin İstiklal Marşı’nda ifade bulan inanç değerlerine ve insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe karşı “dahilî ve haricî bedhahlar” tarafından açılan “Topyekün bir Savaş”tı.

O karanlık günlerde, düşünce ve ifade özgürlüğünün bayraktarlığını yapması gereken medya, irtica yaygaraları ile halka korku pompalama görevini üstlenmiş, “topyekûn savaş” manşetleri atmıştı.” şeklinde sözlerine devam etti.  

AdminAdmin