Gündem
Giriş Tarihi : 10-01-2024 21:10   Güncelleme : 10-01-2024 23:51

Güler: "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme için çalışma yapıyoruz"

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtlayan AK Partili Güler, "Çalışma Bakanlığımız çalışıyor. Bugün bir ön görüşme yaptık" dedi.

Güler:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyla Meclis'te görev yapan gazetecileri ve Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Güler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında Anadolu Ajansının (AA) muhabirlerinin de vefat ettiğini hatırlatarak Güler, AA'ya başsağlığı diledi.

Gazetecilere yeşil pasaport verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine Güler, konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Güler, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kuruluna ne zaman geleceği sorusuna karşılık, RTÜK üye seçimi yapılacağını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'deki görev süresine ilişkin tezkerenin gündeme geleceğini ifade etti. Güler, takvimle beraber konunun değerlendirileceğini belirtti.

'İSVEÇ'İN BAZI KANUN DÜZENLEMELERİ YAPMASI MEMNUNİYET VERİCİ'

NATO'ya katılmak isteyen Türkiye ile yaptığı anlaşma kapsamında İsveç'in yükümlülükleri bulunduğuna işaret eden Güler, İsveç'in bazı kanun düzenlemelerini yaptığını, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Abdullah Güler, "İsveç'in kendi imza attığı sözleşme kapsamında yaptığı yükümlülükler açısından uygulamalar var, bundan sonra da yapacakları uygulamalar var. Bu konuyu değerlendiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda Genel Kurulda bu kapsamda gerekli değerlendirmeleri yaparız. Önümüzdeki dönemde acil dediğimiz konular var. Eğer onlar uygun olursa ona göre değerlendireceğiz" dedi.

'EMEKLİ MAAŞINDA İYİLEŞTİRME İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ'

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için iyileştirme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de Güler, bu konunun ve etki analizlerinin çalışıldığını dile getirdi.

Güler, "Asgari ücret artırıldığı için işveren desteğinin 700 liraya çıkarılması, kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik kanun teklifimiz var, ona çalışıyoruz. Onun içinde değerlendirilir. Önemli olan sadece bir oranın belirlenmesi, artışın ortaya çıkması değil, bütçeyi de ortaya koymamız lazım. Bakanlığımız çalışıyor. Bugün bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz" yanıtını verdi. 

AdminAdmin