Spor
Giriş Tarihi : 19-11-2023 02:45

72 yıl sonra gelen galibiyet: Türkiye, Almanya'yı 3-2 mağlup etti

Türkiye, hazırlık maçında deplasmanda karşılaştığı Almanya'yı 3-2 mağlup etti.

72 yıl sonra gelen galibiyet: Türkiye, Almanya'yı 3-2 mağlup etti

Mücadeleyi Polonyalı hakem Bartosz Frankowski yönetti.

Ev sahibi Almanya maça; Trapp, Henrichs, Rüdiger, Tah, Kimmich, İlkay Gündoğan, Sane, Wirtz, Brandt, Havertz, Füllkrug 11'iyle başladı.

Milli takım ise mücadeleye Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdulkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Emre Akbaba, Kaan Ayhan, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız 11'iyle çıktı.

"İlkay Gündoğan ilk kez Türkiye'ye karşı forma giydi"

Alman Milli Takımı formasıyla 72. kez sahaya çıkan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ilk kez Türk Milli Takımı’na karşı forma giydi. Alman ekibinin kaptanı da olan 33 yaşındaki İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı’nda 18 gol kaydetti.

Maçın önemli anları

49. dakikada Almanya beraberliği yakaladı. Florian Wirtz ceza sahasında bulunan Niklas Füllkrug pası aktardıktan sonra bu futbolcunun sert bir vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-2

54. dakikada Salih Özcan yaklaşık 18 metreden attığı şutunda top sol kale direğine çarparak auta çıktı.

64. dakikada Almanya’nın köşe vuruşu sonrasında Kimmich’in kafa vuruşunda top kaleci Altay’da kaldı.

71. dakikada Türkiye bir kez daha önce geçti. Abdülkerim Bardakçı'nın pasında top Almanya’nın ceza sahasında Havertz’in koluna çarptı. Hakem VAR incelemesinden sonra penaltı verdi. Topun başına geçen Yusuf Sarı penaltıyı gole çevirdi. 2-3

74. dakikada Alman Milli Takımı sağ kanattan geliştirdiği atakta Brandt kaleci Altay Bayındır ile karşı kaşıya kaldı. Brandt’ın şutunda golü Altay ayağıyla önledi.

82. dakikada Kerem Aktürkoğlu sol kanattan ceza sahası çizgisine kadar taşıdığı topu Barış Alper Yılmaz’a aktardı. Barış Alper Yılmaz’ın kaleye gönderdiği topu kaleci Trapp zorlukla çıkardı.

Montella ile 3'te 3

A Milliler, aldığı bu sonuçla İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde çıktığı 3 maçı da kazanmış oldu.

A milli voleybol takımı, Montella yönetiminde Hırvatistan'ı 1-0, Letonya'yı da 4-0 yenmişti.

2024 Avrupa Şampiyonası'nın resmi topu kullanıldı

Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Önceki gün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan Euro 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu.

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu.

Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler maça yoğun ilgi gösterdi.

AdminAdmin