Sivas
Giriş Tarihi : 16-09-2023 18:16

Tren yine zamlandı! 3 ayda ikinci zam! İşte yeni fiyatlar...

TCDD Taşımacılık, son dönemde yoğun ilgi gören hızlı tren seferlerinin bilet fiyatlarında önemli bir artışa gitti. Bu düzenleme, özellikle Sivas-Ankara hattındaki hızlı tren yolculuğu başta olmak üzere birçok güzergâhta etkili oldu.

Tren yine zamlandı! 3 ayda ikinci zam! İşte yeni fiyatlar...

TCDD Taşımacılık, son dönemde yoğun ilgi gören hızlı tren seferlerinin bilet fiyatlarında önemli bir artışa gitti. Bu düzenleme, özellikle Sivas- Ankara hattındaki hızlı tren yolculuğu başta olmak üzere birçok güzergâhta etkili oldu.

 

Yapılan açıklamaya göre; Temmuz ayında 312 TL olarak belirlenen Sivas-Ankara hızlı tren bilet fiyatı, son yapılan zamla birlikte 475 TL’ye yükseldi. Bu, kısa bir süre içerisinde yüzde 52'lik bir artışa denk geliyor.

 

Ankara- İstanbul hattı da bu zamlardan nasibini aldı. Daha önce 323 TL olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatı, 430 TL’ye çıkarıldı. Ankara-Konya arasındaki bilet fiyatı da 146 TL’den 200 TL’ye, Ankara-Eskişehir hattındaki bilet fiyatı ise 136 TL’den 225 TL’ye yükseltildi. Ankara- Yozgat hattı için 130 TL den 173 TL’ye yükseldi.

 

Bu Zamlar Sonrası Vatandaş Trenlere Binecek Mi?

Bu fiyat artışları, özellikle sık sık hızlı trenle seyahat eden vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Fiyat artışının, vatandaşların seyahat tercihlerini etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu.

AdminAdmin