Sivas
Giriş Tarihi : 03-12-2022 02:21   Güncelleme : 03-12-2022 17:32

Şimşek: "İlimiz vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir kent olma noktasında önemli bir noktaya gelmiştir"

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek 3 Aralık Engelliler Günü ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Vali Şimşek;

Şimşek:

“Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık tarihi, ‘Uluslararası Engelliler Günü’ ilan edilmiştir.

Toplum; engellisi engelsizi, yaşlısı genci, kadını erkeği ile bir bütündür. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ise toplumsal bir görevdir. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun sorunudur. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır. Doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırıp sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımları konusunda hepimizin azami gayret göstermesi gerekmektedir. Günümüzde onların karşılaşabileceği sorunları öngörüp, empati kurarak çözüm yolları üretmek birer sorumluluktur. Toplumun, engelleri aşmaya çalışan bireyleri desteklemesi, onların yanında olması bir iyilik değil bir görevdir.

Hayatın herhangi bir döneminde engelli olan bireylerin de yaşamla mücadelesini bırakmaması gerekir. Engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri, milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne de güç katacaktır.

Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşmalarını sağlamak amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiş, başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık hizmetleri, evde bakım ve sosyal güvenlik alanlarında büyük mesafeler kat edilmiştir.

Memnuniyetle görüyoruz ki; Ülkemizde olduğu gibi ilimizde engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir kent olma noktasında önemli bir noktaya gelmiştir. Sivas için nihai hedefimiz de Engelsiz Bir Şehir ortaya koymak, sıfır engel ile hayatı kolaylaştırmaktır.

Hep birlikte el ele bu şehri engelsiz bir şehir yapabileceğimize inanıyor, her zaman tüm engelli kardeşlerimizin yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle sadece bir gün değil her zaman yanında olacağımız tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun…” yer verdi.

AdminAdmin