Sivas
Giriş Tarihi : 04-08-2021 12:03

Eken ve yönetimi YHT’nin Sivas için önemini kavrayan, destekleyen tek STK

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ve yönetim kurulu üyeleri, TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey’i ziyaret ederek Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Eken ve yönetimi YHT’nin Sivas için önemini kavrayan, destekleyen tek STK

Sivas TSO tarafından düzenlenen ‘Geleceğe Hızlı yolculuk; Hızlı Tren Çalıştayı’ sonuç raporları kitapçığını takdim eden Başkan Mustafa Eken ve beraberindeki heyet, YHT istasyonunu gezdi.

 

YHT istasyonunda sürdürülen çalışmalardan ötürü Bölge Müdürü Ali Karabey’e teşekkür eden Başkan Eken, “Yüksek Hızlı Tren hattı, durağı ve istasyon binasında yürütülen çalışmaları görmek için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte TCDD 4. Bölge Müdürümüz Ali Bey’i ziyaret ettik. Müdürümüz, bize eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerçekten ellerine, emeklerine sağlık. Geç olsun, güç olmasın. Bugüne kadar beklenen tarihlerde biraz aksamalar olsa da bugün şu çalışmaları gördükten sonra artık hızlı tren geliyor dedik. Bakanlığımız 4 Eylül’de seferler başlayacak dedi. Tabi şuan net bir tarih vermeleri mümkün değil ama biz önceki açıklamalara, yetkililerden gelen açıklamalara dayanarak 4 Eylül’de geleceğine inanıyoruz. İstasyondaki çalışmalar aslında bitmiş. Hatlarda geçen bir inceleme yapmıştık, çalışmalar tamamlanmış. Hızlı Trenle alakalı bir çalıştay yapmıştık. Çalıştayımızın sonuç kitapçığı çıktı. Bölge Müdürümüzü ziyaret ederek kitapçığımızı da takdim ettik. Bizde, hem esnaf hem de tüccarlar olarak hızlı trenin Sivas’a gelmesini sonuna kadar destekliyor ve heyecanla bekliyoruz. Tüm esnafımızla, tüccarımızla bununla ilgili yapmış olduğumuz çalıştaydan çıkan sonuçlara göre ödevlerini çalışacaklar, varsa eksikleri giderecekler ve hep beraber hızlı treni karşılayacağız” dedi.

 

 

YHT’nin Sivas’a gelmesiyle ilgili emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Eken, “Bu yapılan çalışmalardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Milletvekillerimize, Devlet Demiryolları Genel Müdürümüze, Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüze ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah 4 Eylül tarihinde hızlı trenin ilk seferine bizlerde bizzat katılarak Ankara’ya ve Ankara’dan tekrar Sivas’a geleceğiz. Hemşehrilerimiz rahat olsunlar, artık buradan göç değil göç alan bir Sivas olarak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen ne görev varsa sonuna kadar hem bölge müdürlüğümüzün hem genel müdürlüğümüzün hem de esnaf, tüccar ve hemşehrilerimizin emrindeyiz” şeklinde konuştu. 

AdminAdmin