Sivas
Giriş Tarihi : 20-03-2021 20:04

Eken’den Nevruz Bayramı ve Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü mesajı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Eken’den Nevruz Bayramı ve Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü mesajı

Başkan Eken, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Orta Asya’dan, Anadolu’ya, oradan Balkanlar’a ulaşan binlerce yıldır kutladığımız Nevruz Bayramı, yüzyıllardır yaşatılmış ve günümüze kadar gelmiştir.
Nevruz Bayramı, geçmişten gelen bir uyanış ve var oluşun göstergesidir. Bahar ile doğanın uyanışını ve sonsuz bir bereket ve bolluğu müjdeleyen Nevruz Bayramı, yüzyıllardır yaşatıldığı bölgelerde kardeşlik bağlarını pekiştiren, halkı bütünleştiren ve yeni bir baharı coşku ile yaşatan önemli bir bayramımızdır.

Nevruz bayramının kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, Sivas İş Dünyasının, hemşehrilerimizin ve milletimizin Nevruz Bayramını yürekten kutluyorum.”
 

AŞIK VEYSEL'İN 48.ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aşık Veysel’in 48. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Eken mesajında “Türk Milleti’nin gönlünde önemli yer edinmiş olan değerli ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu, yaşadığı tüm acılara rağmen umudunu kaybetmeden derdini, sevincini, hasretini çocuk yaşta eline aldığı sazıyla yıllarca dile getirmiştir.

O gün bugündür dünya başıma zindan’ dediği hastalığının ardından eline aldığı sazıyla gönülden söylediği birbirinden güzel şiirlerle, eserlerle milletimize ışık tutan Aşık Veysel, eserlerinde sevgiyi, kardeşliği, doğayı ele almıştır.

Çiçek hastalığı nedeniyle 7 yaşında iki gözünü kaybetmesine rağmen şiirlerine yansıttığı mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan Dünyaca Ünlü Halk Ozanımız Büyük Usta Aşık Veysel'i ölümünün 48. Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.
AdminAdmin