Sivas
Giriş Tarihi : 04-08-2020 14:33

DEVA PARTİSİ SİVAS İL YÖNETİMİ BELİRLENDİ...

Ekonomiden sorumlu eski Bakan Ali Babacan’ın Deva Partisi, Sivas İl Başkanı Yük. Mimar Serdar İnce başkanlığında il yönetimi belirlendi. Ayrıca Başkan Serdar İnce ve Genel Merkezin olurlarıyla da Merkez İlçe Başkanı ataması Kazım Gökay YILMAZ ismi üzerinde gerçekleştirildi.

DEVA PARTİSİ SİVAS İL YÖNETİMİ BELİRLENDİ...

Yapılan atama sonrası Başkan İnce’nin belirlemiş olduğu İl Yönetiminin yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Kazım Gökay Yılmaz‘da ilçe yönetimini böylece belirlenmiş oldu.

Mimarlar Odası ve Kent Konseyi Başkanlığı döneminden teşkilatçı ve bütünleştirici yönü ile ön plana çıkan Serdar İNCE, bu yönünü parti teşkilatlanmasında da gösterdi. STK  başkanlığı yaptığı dönemlerde prokol ve açılış başkanlığının ötesinde daha çok şehre dair öneri ve projeleri ile öne çıkan, şehre dair olumsuzlukları çekinmeden dile getiren Serdar İNCE, ekibinde de bu tarz şehir için fikir sunabilecek isimlere yer verdiği görülüyor.

İnce’nin listesi incelendiğinde listenin tamamına yakının yeni yüzlerden oluştuğu, Sivas siyasetine yeni yüzler kazandıracağı ise açıkça görülüyor.

1980 li yıllarda ülkenin ekonomik krizlerle boğuştuğu bir dönemde Turgut Özal’ın genç ve dinamik yüzlerle siyasete girdiği dönemde ülke büyük bir atılım yapmıştı. Kariyerli ve eğitimli genç kadrolarla yola çıkan Özal uzun dönem ülkede bir çok yeniliği getirmiş ekonomik krizlerin rahat aşılmasını sağlamıştı.

Genel Başkan Ali Babacan’ın da partiyi kurarken buna dikkat ettiği, siyasette yıpranmamış kendini mesleği noktasında yetiştirmiş kişilerle yola çıktığı, Özal döneminde ki gibi genç dinamik ve liyakat sahibi insanlarla siyaseti tercih ettiği gözlendi.

İnce’nin yönetim listesinde Sivas’ta uzun yıllar Doktorluk yapan Mustafa Kavurmacı, Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan sosyolog Prof.Dr  Metin Erol gibi deneyimli insanların olduğu gibi her siyasi görüşten genç dinamik isimlerinde kadroda yer aldığı gözlendi.

Önümüzdeki günlerde Sivas siyasetinin ihtiyacı olan olumlu ve yapıcı muhalefetin Serdar İnce ve ekibi ile hayata geçeceği düşünülüyor.

Ağustos ayı içerisinde İl Kongresini yapacak olan Serdar İnce parti tüzüğü gereği mevcut listenin sayısını il yönetiminde 30 Asıl üyeye çıkarak. Ayrıca bu sayı Merkez İlçe Yönetiminde de 20 asıl üyeye çıkacak.

AdminAdmin