Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-07-2020 03:00

REKTÖR ADAY SAYISI ŞİMDİDEN 50’e DAYANDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın görev süresinin bitmesine 1 aylık süre kalması ve tekrar atanması mümkün görünmediğine kanaat getiren, sicilleri temiz, şartları sağlayan şehirden ve şehir dışında görev yapan bir çok öğretim üyesi şimdiden Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Rektör olabilmek için YÖK’ün ilana çıkmasının ardından oturdukları yerden bir düğmeye basarak rektörlük yarışına dahil oldukları bilgilerine ulaşılıyor.

REKTÖR ADAY SAYISI ŞİMDİDEN 50’e DAYANDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın görev süresinin bitmesine 1 aylık süre kalması ve tekrar atanması mümkün görünmediğine kanaat getiren, sicilleri temiz, şartları sağlayan şehirden ve şehir dışında görev yapan bir çok  öğretim üyesi şimdiden Sivas Cumhuriyet  Üniversitesine Rektör olabilmek için YÖK’ün ilana çıkmasının ardından oturdukları yerden bir düğmeye basarak rektörlük yarışına dahil oldukları bilgilerine ulaşılıyor.

YÖK’ün Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Rektör olmak isteyenlerin başvurularını geçtiğimiz Perşembe günü başlatmıştı. YÖK’ten sızan bilgilere göre şimdiye kadar yaklaşık 50 Profesörün rektör olmak için YÖK’e müracaat ettiği öğrenildi.

Kulislerde en az 70 adaydan söz edilirken, adaylıklarını 12 kişi sosyal medyadan veya yakın çevresine müracaat ettikten sonra açıkladıkları görüldü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekani Prof. Dr. İlhan Çetin, önceki dönem dekanı Prof.Dr. Mehmet Şencan’ın ile aynı fakültede görev yapan birçok öğretim üyesinin bunların başında Prof. Dr. Orhan Solak, Rektör Alim Yıldız’ın önceki Başhekimlerden olan Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’a büyük şans tanınırken, geçmiş rektörler zamanında başhekimlik görevinde bulunan Prof.Dr. Gökhan Gökçe’in de aday olduğu ve önceki dönemde de rektör adayı olmuş olan Prof.Dr. Hayatı Öztürk’ün de tekrar aday ve geçmişte aday olan başka tıp kökenli adaylarında yer aldıkları bildiriliyor. 

Bu fakülteden ayrılarak başka üniversitelere ve özel hastanelere geçen birçok başarılı tıp kökenli Profesör bilim adamlarının da müracaat ettikleri bilgileri ulaşmaya devam ediyor.

Rektör Alim Yıldız’ın Fakültesi olan İlahiyat Fakültesinde görev yapan önceki dönem Rektör Yardımcı olan ve güçlü adaylar arasında gösterilen Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın da başvuruda bulunduğu ve isimleri henüz netleşmeyen 4 başka öğretim üyesinin de başvuruda bulundukları, bulunacakları öğrenildi. Mühendislik fakültesinden şuana kadar 5 adayın, Eğitim fakültesinden ise 6 adayın, Edebiyat Fakültesinden 4 adayın, Fen Fakültesinden 3, Diş Hekimliği Fakültesinden 2, Veteriner Fakültesinden 1, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 5 hocanın müracaat ettikleri öğrenilirken, yakın iller arasında yer alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden şimdilik 5 aday olduğu öğrenildi.

AdminAdmin