Sivas
Giriş Tarihi : 18-05-2017 23:33

YETERİNCE MÜCADELE EDİLMİYOR

Sivas Sosyal Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (SİSAM), 16 Nisan referandumu sonrası il genelinde 10-14 Mayıs tarihleri arasında bin 437 kişi üzerinde siyasi eylem araştırması yaptı. 65 mahallede gerçekleştirilen araştırmada ankete katılanların yüzde 64´ü FETÖ/PDY ile mücadeledeki en büyük eksikliğin siyasi kanatta olduğunu vurguladı.

YETERİNCE MÜCADELE EDİLMİYOR

Sivas'ta önemli çalışmalara imza atan Sivas Sosyal Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (SİSAM), 16 Nisan referandumu sonrası 10-14 Mayıs tarihleri arasında siyasi eylem araştırması gerçekleştirdi. İl merkezinde bulunan 65 mahallede gerçekleştirilen araştırmaya FETÖ/PDY konusu damga vurdu.

YETERİNCE MÜCADELE EDİLMİYOR

Toplumun her kesiminden bin 437 kişinin katıldığı araştırmada ankete katılanlara, “Bölücü FETÖ/PDY örgütü ile her kesimde yeterince müdahalenin yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 14´ü “fikrim yok”, yüzde 54´ü “hayır”, yüzde 32´si de “evet” yanıtını verdi.

“FETÖ/PDY ile mücadelede eksik gördüğünüz nedir?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 5´i “fikrim yok”,  yüzde 9´u “mağdurlar var”, yüzde 10´u “taraf tutuluyor”,  yüzde 9´u “tüccar ve sanayici”, yüzde 64´ü “siyasi ayağı”, yüzde 3´ü ise “diğer” yanıtını verdi.

“EVET” DİYENLER YÜZDE 71

Ankete katılanlara, “16 Nisan referandumundaki tercihiz ne oldu?” sorusu da yöneltildi. “Evet” diyenlerin oranı yüzde 71 iken, “hayır” diyenlerin oranı yüzde 22, “oy kullanmadım” diyenlerin oranı ise yüzde 7 olarak belirlendi.

AdminAdmin