Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 14-02-2017 12:19

POLONYA’DAN İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde curling müsabakalarının ikinci günü, Polonya’nın geri dönüş performansıyla başladı.

POLONYA’DAN İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

Erzurum Curling Arena’da yapılan ikinci gün müsabakalarında Polonya, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Beşinci ende kadar sayı üretemeyen Polonya, sonrasında Türkiye’ye sayı şansı tanımadı ve 6-1 geriden gelerek 7-6’lık skorla EYOF 2017 Erzurum’daki ilk galibiyetini aldı.

Mücadelenin ardından iki takım kaptanı da değerlendirmelerde bulundu.

Muhteşem geri dönüşün kendileri için bir sürpriz olduğunu belirten Polonya takım kaptanı Daria Chmarra, “Dürüst olmak gerekirse beklenmedik bir performans olduğunu düşünüyorum çünkü bugün kazanmayı hak etmedik. Türkiye kazanabilirdi” dedi.

Türkiye takım kaptanı Mihriban Polat, devre arasından sonra performanslarını yukarı çekemediklerine dikkat çekerek, “Devre arasına girince dört puan vermemiz, işleri biraz karıştırdı. Yenildik, yapamadık. Son bölümlerde biraz daha ciddi olmamız gerekiyordu ama olmadı. Şansımız hâlâ devam ediyor, bitmiş bir şey yok. Şampiyon olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Galibiyet gitti, geldi

Günün ikinci maçında Norveç ile Türkiye B takımı karşılaştı. Oyuna iyi başlayan Norveç, dördüncü end sonunda 5-2’lik skoru yakaladı ancak sonraki bölümlerde performansı düşünce Türkiye B takımı bunu iyi değerlendirerek beş puan aldı ve son end öncesi 7-5 öne geçti. Sekizinci end’de Norveç iki sayı alınca skor 7-7’e sabitlendi ve kazananı uzatmalar belirledi.

Uzatmalarda merkeze bir taş gönderen Norveç, maçtan 8-7 galip ayrıldı. 

AdminAdmin