DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

Gezi Olayları

Gezi Olayları

 

İsrailli bir televizyon spikerinin çok sevindiği olaylara kendimin de katıla katıla sevinmesini tabi ki beklemiyorum. İki haftadır kendimi yazmamak konusunda da tutuyordum çünkü çok konuşulacak ve yazılacaktı hissetmiştim. Ne yapalım çaresiz bu gün yazdım, arşivde ‘Gezi parkı’ da bulunsun ne diyelim….

 

Son iki haftadır ülkemin gündemini meşgul eden olaya üç pencereden bakmak isterim. Benim için önemlisi en son penceredir.

 

1.      Siyaset Penceresi: Siyaset penceresi; herkesin konuştuğu, insanları politize eden, ayrıştıran ve bir şekilde ya sokağa döken ya da taraf olmaya iten penceredir. Bu olay AK parti iktidarının keyfi uygulamaları ile siyaseten Ak parti ile mücadele edemeyen farklı düşünenlerin fırsatçılıklarının çatışmasıdır. Ak parti iktidara geldiği günden itibaren eğitim, kültür, sağlık, maliye, dış siyaset alanlarında deneme yanılma tarzı o kadar çok keyfi uygulamaya imza attı ki insanlarda bunun doğurduğu son on üç yılın stresi fazlasıyla birikmişti. Siyaseten ve demokratik yollarla bunlarla mücadele edemeyeceğini anlayan Ak parti karşıtları; Cumhuriyet mitinglerinde,  1 Mayıs’ta, Silivri önlerinde, ‘Açılım’ sürecinde aradıklarını bulamamışlardı. Taksim olayları ile doğru bir rüzgâr bulduklarını düşündüler çünkü kapsama alanı bu defa hepsinden genişti. Kısacası bu artık onlar için iyi bir fırsattı. ‘Açılım’ sürecinde bu kadar istekli olmayan gruplar, popülist bir eylem sürecinde çok daha ateşliydiler. Bir çok marjinal grup ve farklı siyasi partiler eyleme açıktan veya sosyal medyadan destek verdi(yor). Çünkü siyasilerin; Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’nin yapamadığı sosyal medya yapmıştı.  

2.      Birey penceresi: Gezi eylemleri sosyal medya kuşağının yapabileceği tarzda ve seviyede bir eylemdir. Okullarımızda bilgi, kültür ve manevi değerler bakımından donatamadığımız gençliğimiz, sorumsuz ve sorgusuz yaşantıyı kendisine ne yazık ki yaşam tarzı olarak belirlemiştir. Bu bağlamda mevcut eylemler tamamen vakti boş ve bol olan insanların işidir. Üretkenlik, iş, çevre kaygısı olan insanlar tabi ki eylem yapar ama bu tarz eylemleri yapmazlar. Örneğin yürüyebilirler, bir yerde bekleyebilirler, başkalarını örgütleyebilirler, ağaç dikebilirler, sosyal farkındalık oluşturabilirler. Birey penceresinden bakarsak; bu olaylar Ak parti gençliğinin de olmadığını(olamadığını) gösterdi. Çünkü elimizde her yapılanı kabullenen, eleştiremeyen ve doğru ile yanlışı karıştıran bir Ak gençlik var. (Popüler siyaset 1-2-3 yazılarımda bu konuya temas etmiştim.)

3.      İnanan İnsan Penceresi: Maddi zararı 120 milyon TL’yi geçen, insanların öldüğü ve suiistimale çok açık bir eylemi böyle bir zamanda fiilen desteklemek bence kesinlikle doğru değildir. Olayların neticelerine bakmak gerekiyor. Bu tür eylemler eğer başkalarının ekmeğine yağ sürecekse bizler kendi içimizde neden ihtilafa düşelim ki? Sabırlı ve metanetli olmak en güzel yoldur. Herkes enerjisini, bilgisini ve tercihini önümüzdeki seçimlere saklamalıdır. Bu gemi su alırsa bundan herkes zarar görür.

 

 

Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.

 

Katılıyorum;

-Ak partiye gönül vermiş insanlar ne yazık ki düşüncelerini de verdiler.

-Chp ve Mhp çözüm-siyaset üretemiyor.

-Uygulamalarda keyfilik var. Bilimsellikten uzak.

 

Kesinlikle desteklemiyorum;

-Bu tür eylemleri kesinlikle desteklemiyorum.

-İçki içen, hoyratça yaşayan gençliği desteklemiyorum.

-Milli ve Manevi kültürünü özümseyememiş kimseleri desteklemiyorum.

 

 

Turgay Urgur      

www.turgayurgur.blogspot.com

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA