Sivas
Giriş Tarihi : 14-11-2014 23:36

BAKAN GÜLLÜCE, “KENTSEL DÖNÜŞÜM SİVAS İÇİN BİR FIRSATTIR”…

Sivas Şehir Çalıştay’ına katılmak üzere gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilimizde bir dizi temasta bulundu. Temasları kapsamında Bakan Güllüce Sivas Belediyesini de ziyaret etti.

BAKAN GÜLLÜCE, “KENTSEL DÖNÜŞÜM SİVAS İÇİN BİR FIRSATTIR”…
Belediye ziyaretinde Belediye Başkanı Sami Aydın ve başkan yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Güllüce’ye Başkan Aydın kısa bir sunum yaptı. 


Başkan Aydın, Çevre konusunda önemli çalışmalarda bulunduklarına değinerek, “Çöplerin Vahşi Depolamadan düzenli depolamaya geçilen çalışmayı yüzde 85 düzeyinde tamamlamıştık; ancak gelinen noktada vahşi depolama devam etmiş. Şu anda düzenli depolama çalışmalarını başlatacak olan ihaleyi gerçekleştiriyoruz” ifadesini kullandı.



Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine de değinen Başkan Aydın, 4 farklı kentsel dönüşüm çalışmamız var, ilki Alibaba Mahallesi’nde yaptığımız çalışma, ikincisi ise çok büyük bir alanı kapsayan Esentepe Bölgesinde gerçekleşecek. Bir diğer projemiz ise Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projemizdir. Eski Sanayi Bölgesi kentsel dönüşümle bütünleşecek. AKSU dere ıslahını daha önce yapmıştık, alan kentsel dönüşümle bir bütünlük sağlayacak” dedi.

Kızılırmak’ın artık kirlenmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Aydın “Bu alanda iki ayrı konnektör hatları kurmamız gerekiyor. Biri 17 kilometre uzunluğunda diğeri 8 kilometre uzunluğunda bunlarda yaklaşık 50 milyon civarında maliyet içeriyor. Bu konuda inşallah Bakanlığımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Sivas Belediyesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Bakan Güllüce, “Sivas; tarihi geçmişi, kimliği olan bir şehirdir. Sivas, Cumhuriyetin kurulmasında derin izleri olan bir şehrimizdir. Sivas; sanayide-üniversitede gelişmişliğe layık bir ilimizdir. Bu noktada Belediye Başkanımızla kentsel dönüşüm noktasında görüşmelerimiz oluyor. Yakında bu çalışmalar Bakanlar Kuruluna sevk edilecek. Kentsel Dönüşüm, “Sivas için fırsattır, olmazsa olmazıdır” diye düşünüyorum. Yasaların bize verdiği yetki ve ölçüde biz Sivas belediyemize yardım ediyoruz. Bunu basın huzurunda her zaman söylüyoruz. Parti ayrımı yapmadan kentsel dönüşüm noktasında yardımcı olalım diyoruz. Kentsel dönüşüm önemlidir” dedi.



Kızılırmak konusuna da değinen Bakan Güllüce, “Bakanlığımızın teknik ekibi ile sizin teknik ekibiniz bir araya gelsin önümüzdeki bir ay içerisinde bizim üst yönetim kurulu ile burada ne yapmalı toplantısı yapacağız. Siz de Sivas’tan sanayiciler olsun,  ticaret erbabı olsun, Sivas için söyleyecek sözü olanlar ile Sivas için ne yapabiliriz toplantısı yapacağız” ifadesini kullandı.





Daha sonra Bakan Güllüce şeref defterini imzalarken Başkan Aydın ziyaretin anısına hediye takdim etti.

AdminAdmin