Sivas
Giriş Tarihi : 28-10-2014 16:47

PATLAYAN BORU BELEDİYE EKİPLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ…

10 mahallenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 630luk polietilen boru dün gece saat 04.00 civarında patladı. Atatürk Caddesi’nde geçen borunun patlaması sonucunda on mahallenin büyük kısmının suyu kesilirken çevrede faaliyet gösteren dükkânları da su bastı.

PATLAYAN BORU BELEDİYE EKİPLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ…


Arızanın ortaya çıkması ile Belediye SİBESKİ-Fen İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ederek hummalı bir çalışma başlattı. Sabahın ilk ışıkları ile başlayan arıza giderme çalışması hâlen devam etmekte. Ekipler çalışmalara aralıksız devam ederek gün bitmeden şebekeye tekrar su vermeyi planlıyor. 
 


Söz konusu hattın şebeke boru değişimi 2010 yılında yapılmıştı. SİBESKİ ekiplerinin arızanın nedenine yönelik yaptığı araştırmada ise, kafa karıştıran görüntüler ortaya çıktı. Borunun patlama şeklinin polietilen boru patlama şekline uymadığını belirten ekipler; “Polietilen boru şişerek bir noktadan patlar. Bu ise boydan boya yarılarak patlamış. Bu da imalat hatasının olabileceği yönünde ipucu veriyor” ifadelerini kullandılar. 



Bunun üzerine SİBESKİ Müdürlüğü, patlayan boruyu laboratuvar testine tabii tutarak kesin sonuç alma yöntemini uygulama kararı aldı. 
 


Söz konusu şebekenin yenilenmesinin ardından gün içinde suyu kesik olan; Demircilerardı, Mehmet Akif Ersoy, Pulur, Kızılırmak, Kaleardı, Yenişehir, Yahyabey, Üçlerbey, Gökmedrese, Kardeşler mahallesi ve Halfelik Caddesi tekrar suya kavuşacak.



Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, haber alır almaz olay yerine intikal ettiğini belirterek; “Oradaki esnafı ziyaret ettim. Esnafımız adına çok üzüldüm. Ayrıca on mahallenin susuz kalması da beni üzdü. Borunun patlama şekli, polietilen borunun patlama şekline benzemiyor. İnceliyoruz. Eğer imalat hatası varsa gereken yapılacak. Çünkü asıl sıkıntı o hattın aynı boru ile döşenmiş olması, imalat hatası varsa o borunun devamında da patlama riski büyük demektir. Biz bunun tedbirini alacağız.” dedi.

AdminAdmin