Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-10-2014 17:17

BAKAN YILMAZ AÇILIŞTA HAZIR BULUNAMADI...

Cumhuriyet Üniversitesi’nde “2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni” düzenlendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın helikopterin düşmesi sonu şehit olan asker cenazelerine katılması nedeniyle hazır bulunamadığı açılış töreninin bazı bölümleri iptal edildi.

BAKAN YILMAZ AÇILIŞTA HAZIR BULUNAMADI...

 

Üniversite Kültür Merkezi'ndeki programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Âlim BARUT açılışta yaptığı konuşmada; Kartepe'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin ve Sivas'ın İmranlı ilçesi’nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polislerin ailelerine başsağlığı diledi. Akademik yılın hayırlar getirmesini temenni eden Vali BARUT, “Üniversite dediğimiz zaman ben diyorum ki liseden farklı olmalı. Bu fark nereden çıkar? Bu fark bulunduğu yöre ile kaynaşan, bulunduğu yörenin ihtiyaçlarına, meselelerine sahip çıkan, onlara çözümler üreten bir üniversite olması halinde fark ortaya çıkar. Burada da gördüm ki Cumhuriyet Üniversitesi görev yaptığım 8 ay boyunca gerek Valilik, gerek Belediye ile gerek Organize Sanayimizle gerekse tüm Sivas ile bütünleşmiş ve onların meselelerine sahip çıkmış, gerektiğinde rehberlik eden gerektiğinde yardım eden gerektiğinde hizmet eden pozisyona kavuşmuş. Bunda tabi ki başta rektörümüz olmak üzere tüm akademik personelin emeği var, gayreti var. Bu sebeple de emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni gelen öğrencilerimiz dahil öğrencilerimize de şunu demek istiyorum. Tabi ki dersler alacaksınız, imtihanlara gireceksiniz, diploma olacaksınız. Ama bu her şey değil. Üniversite aşamasına gelmiş öğrenci kardeşlerim kesinlikle kendilerine artık  seçtikleri yolda, hedeflerini tutturmaları, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeleri gerekir. Not kaygısından, imtihan kaygısından sıyrılıp asıl gerçek hayata kendilerini hazırlamaları gerekir. Bu şekilde hazırlanıldığında üniversiteden ayrılmaları durumunda boşluğa düşmezler. Öğrenci kardeşlerimde bu yönde hazırlarlarsa kendilerini Sivas’ımıza da faydalı olur, içinden çıkmış oldukları aziz millete de faydaları olur.” dedi.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın yaptığı konuşmada; “Sivas'ı bir bütün olarak görüyoruz en önemli değerimizde şüphesiz Cumhuriyet Üniversitemiz. Üniversitemizin gelişiyor olması ilimizi de geliştiriyor bunda emeği olan başta Üniversitemizin değerli hocaları olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Yerel yönetim olarak bizim hedefimiz üniversitemizin sorunlarını çözerek Türkiye’de sayılı üniversiteler arasına girmesine katkı sağlamak bu anlamda üniversitemiz 50 binden fazla öğrencisi ile birçok ilin nüfusundan fazla nüfusa sahip ve biz öğrencilerimizi çok önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

Üniversite yönetimi ile olan görüşmelerinde en büyük sıkıntının ulaşım sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “İnsan unsurundan kaynaklanan sorunlar vardı, üniversitemizin desteği ile şoförlerimize eğitim seminerleri verdik. Bu seminerlerde başarılı olamayan veya katılmayan şoförlerimiz 2015 yılından itibaren toplu taşıma aracı kullanamayacaklar” dedi.

Üniversite güzergâhları ile ilgili çalışma yapıldığına da değinen Başkan Aydın, “Daha önce 72 araçla üniversitemize hizmet verirken bu sayıyı 100'e çıkardık, öğrencilerimizin merkeze uzak noktalarda ikamet etmeleri nedeniyle iki ayrı araç ücreti ödememeleri için tek araçla üniversite ulaşımını sağlıyoruz” dedi.

Ulaşım sorununun çözümü için göreve gelir gelmez Fadlum Köprüsü yanına yeni bir köprü yapımına başlandığını ifade eden başkan Aydın, “Bu yıl içerisinde köprümüz tamamlanacak ve üniversiteye ulaşım sorunu için çözüm oluşacak, hızlı trenin de üniversitemiz ve ilimiz için çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin tercih nedenlerinden biri bu proje olacak. Bu kapsamda istasyonun da üniversite bölgesine yapılmasının çok doğru olacağı inancını taşıyoruz ve bu bölgeye yapılacak, öğrencilerimiz üniversiteden valizini alıp 2 saatte Ankara’ya ulaşabilecek” dedi.    

 

Son olarak Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık yaptığı konuşmada ise, kadın doğum ve çocuk hastanesinin onayının çıktığını açıklayarak, önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını açıkladı.

Kocacık, üniversite bünyesinde radyo ve televizyon ile Kangal Köpeği Araştırma Merkezi kuracaklarını müjdeledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, yaptığı açılış konuşmasında üniversite ilgili bilgiler de verdi. Üniversitede 16 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul, 4 enstitü, 1 devlet konservatuarı, 22 adette araştırma merkezi bulunduğundan bahseden Kocacık, “Şuan ek kontenjandan gelen öğrencilerle beraber, yaklaşık 49 bin adet öğrencimiz var. Bu yıl 10 bin 35 kişi üniversitemizi tercih etti. Genel öğrencilerin yüzde 33’ü Sivas’tan yüzde 67’si ise Sivas dışından geliyor.” dedi.

Artan öğrenci potansiyeline ek olarak çeşitli önlemler aldıklarını belirten Rektör Kocacık, “Mevcut yemekhaneye ek olarak ikinci bir yemekhane yapılıyor. Barınma konusunda yeni yapılacak yurtlarla birlikte 10 bin kişilik kapasiteye ulaşacağız. Fadlum köprüsü, Yenişehir’den üniversiteye yapılacak yeni kavşak ve hızlı tren istasyonunun üniversitede yer alacak olması gibi önlemlerle ulaşım konusunda çok çok dahi iyi konumda olacağını ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi konusunda da bilgiler veren Kocacık, yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin kabul edildiğini ve 2015 yılında yapımına başlanacağını söyledi. Rektör Kocacık, üniversite bünyesinde 2015 yılında radyo ve televizyon kuracaklarının da sözünü verdi. Ayrıca Kangal köpeği araştırma merkezi kuracakları müjdesini de verdi. Üniversiteler liginde de yukarılara çıkmak için çalıştıklarını anlatan Kocacık, bilimsel araştırma projelerine göre tıp ve sağlık birimlerinde 27., öğrenci sayısı bakımından 18., hoca başına düşen öğrenci sayısı bakımından 25. sırada olduklarına değinerek, “2015 yılında planladıkları İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin yapılmasıyla birlikte bilimsel araştırmaların hız kazanacağını açıkladı.

 

Konuşmaların ardından akademik yıl açılışının ilk dersini Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin verdi. Grip hastalığı ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Engin, gribin çeşitleri ile ilgili bilgi verdi. Rektör Kocacık, ders sonrası Doç. Dr. Aynur Engin’e plaket verdi. 

AdminAdmin