Sivas
Giriş Tarihi : 27-08-2014 15:38

SİVAS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, okul müdürlerinin performans değerlendirmesiyle ilgili görevi kötüye kullandıklarını iddia ederek, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunurken, valilikten ise haklarında soruşturma açılmalarını talep etti.

SİVAS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

 

Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, okul müdürlerinin performans değerlendirmesiyle ilgili görevi kötüye kullandıklarını iddia ederek, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunurken, valilikten ise haklarında soruşturma açılmalarını talep etti. Nuri Eryıldız, milli eğitime giden okul müdürlerinin sürülmekle tehdit edildiğini söyledi.

Nuri Eryıldız, Valilik binası önünde yaptığı kısa değerlendirmede, milli eğitimin okul müdürleriyle ilgili değerlendirme yaptığını hatırlatarak, sonucun ortada olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün, ‘yaşadıklarımızı 28 Şubat’ta bile yaşamadık’ açıklamasını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Eryıldız, “İktidar partisinin ve devletin yanında olan insanlar bu ifadeleri kullanıyorlarsa bizim vatandaş olarak yaşadığımız ötekileştirme kıyımını artık insanlar düşünsünler. Okul müdürlerinin değerlendirmesine katılan kişilerle ilgili sayın valimize, genel merkezimizin bize verdiği yetkiye dayanarak suç duyurusunda bulunacağız. Bunlara soruşturma açılmasıyla ilgili, talepte bulunacağız. Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma talebimiz devam edecek. Bugün böyle bir çalışmanın içindeyiz. Birazdan ilgili dilekçemizi valiliğe ileteceğiz.” dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Okul müdürleri ile ilgili değerlendirmeleri yapan milli eğitim müdürü ve ilgili şube müdürleri hakkında soruşturma açılması talebini valiliğe ilettiklerini anlatan Nuri Eryıldız, aynı kişiler hakkında suç duyusunda bulunulması için adliyeye geldiklerini aktardı. Eryıldız, şöyle devam etti:

“Bu kişilerle ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurunda bulunacağız. Bunlar görevlerini kötüye kullanmışlardır. Sırf önlerine konan listeye teslim olmak adına birebirlerine yandaş bir şekilde peşkeş çekilmiştir. Milli eğitim müdürü göreve başlayalı kaç gün oldu hepimizin malumu. 3 tane okul müdürü ile karşısına çıksak 3 kişinin adını bile bilmeyen bir insan ilimizdeki tüm okul müdürlerini değerlendirdi ve puan verdi. Önüne konulan listeye milli eğitim müdürünün teslimiyetini görüyoruz. Biz şöyle düşünüyoruz; bu ülkede hala hukukun olduğuna ve birilerine teslim olmadığına inancımızı kaybetmek istemiyoruz. Bu inancımızdan dolayı hakkımızı hukuki yollardan arayacağımızı belirtiyoruz. Bu kişilerle ilgili suç duyurunda bulunacağız.”

“OKUL MÜDÜRLERİ TEHDİT EDİLİYOR”

Değerlendirmelerle ilgili milli eğitime giden okul müdürlerine tehditler savrulduğunu öne süren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Eryıldız, “Suşehri’ne kadar yolu var şeklinde, ilçelere kadar gönderilmekle tehdit edilmektedir. Çünkü bunlar normla değerlendirilmedikleri için ikinci bir mağduriyetle ilin farklı bir yerlerine öğretmen şeklinde sürgün giderek farklı bir kıyım daha yaşayacaklar.” ifadesini kullandı.

AdminAdmin