Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-08-2014 21:15

REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. SAMİ HİZMETLİ ÂŞIKLAR BAYRAMI’NA KATILDI

8. Uluslararası Âşıklar Bayramı başladı. Kent Meydanı’nda düzenlenen açılış programına Vali Âlim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Sami Hizmetli, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. SAMİ HİZMETLİ ÂŞIKLAR BAYRAMI’NA KATILDI

Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi,  (CÜ) İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin destekleriyle düzenlenen programda Sivas’tan ve diğer illerden gelen Âşıklar, seslendirdikleri şiir ve türkülerle katılımcılara keyifli anlar yaşattılar.

Rektör Vekili Prof. Dr. Sami  Hizmetli burada yaptığı konuşmada  “Âşıklık geleneği bizim geleneğimizde çok önemli bir yere sahip. Pir Sultan’dan, Âşık Ruhsati’den, Âşık Veysel’e kadar âşıklık geleneğimiz var. Bir deyişin anlattıklarını her zaman yaşayan hisseden insanlarımız var. Uzakta yaşayan insanlarımız ise bunları daha yoğun hissetmektedir. Ben de bu duygularla buraya gelen âşıklarımıza teşekkür ediyor,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin