Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-07-2014 17:25

BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavları başladı. BESYO Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen sınavlara 1031 kişi başvurarak bir rekora imza atıldı.

BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40 kişi, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 30 kişi ve Spor Yöneticiliği Bölümüne 30 kişi olmak üzere toplam 100 öğrencinin alınacağı sınavlar için sınav öncesinde tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kangalgil, BESYO Öğretim Görevlileri ile sınava girecek öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık öğrencilerin kazanması dileğinde bulunarak, " Sayın Müdürümüz başta olmak üzere sınavlarda görev alan bütün arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Öğrenci arkadaşlarım hepinize başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kangalgil ise konuşmasında "Ülkemizin köklü Üniversitelerinden olan Cumhuriyet Üniversitesi bu yıl 40. yılını kutlarken BESYO olarak 25. özel yetenek sınavını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli adaylar, böyle köklü ve  tecrübeli bir Üniversiteyi tercih ettiğiniz için sizleri kutluyorum. Değerli adaylar bildiğiniz gibi bu bir eleme sınavı, dolayısıyla yüksekokulumuz bölümlerine yerleşecek adaylar çok sevinecektir. Ancak kazanamayan adaylar lütfen üzülmeyin ve ümidinizi kırmayın. Ülkemizin diğer üniversitelerinde spor eğitimi veren bölüm sayısı oldukça fazla ve onlardan birisine yerleşeceğinize inanıyorum. Bu bağlamda sınava girecek tüm adaylara başarılar dilerim." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından BESYO Öğretim Görevlisi Mahmut Karakollukçu öğrencilere sınav parkurları hakkında uygulamalı olarak bilgi verdi.

30 m. kısa mesafe koşusuyla başlayan sınavlar, koordinasyon ve beceri parkuru sınavı ve 1200 m. ve 800 m. orta mesafe koşuları ile sona erecek.






 

AdminAdmin