Gündem
Giriş Tarihi : 23-07-2014 14:48

BOĞAÇ YÜZGÜL IAKGU ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Derginin atış tirajının Türkiye'nin, özellikle mutfak kültürüne katkısı ve Anadolu Lezzet Çeşitliliği'nin yurdun dört bir yanına yayılması anlamında en önemli gurur kaynaklarından biri olan Gurme Boğaç Yüzgül, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği Asil Üyeliği'ne seçildi.

BOĞAÇ YÜZGÜL IAKGU ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Derginin atış tirajının Türkiye'nin, özellikle mutfak  kültürüne katkısı ve Anadolu Lezzet Çeşitliliği'nin yurdun dört bir yanına yayılması anlamında en önemli gurur kaynaklarından biri olan Gurme Boğaç Yüzgül, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği Asil Üyeliği'ne seçildi. 

 

Devlet memuru olmasının ardından, aktif gazeteciliği bırakmasına rağmen, gönüllü olarak; Anadolu Mutfağı'nın uluslararası platformda daha da gelişmesi anlamında çok kıymetli çalışmalar ortaya koyan Boğaç Yüzgül, 14 Kasım 2013 itibarıyla, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  Türkiye Masası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmişti. Boğaç Yüzgül bu yeni atamayla, hem Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  Yönetim Kurulu Asil Üyeliği, hem de Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  Türkiye Masası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini birlikte yürütecek.

 

Boğaç Yüzgül'ün, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  Yönetim Kurulu Asil Üyeliği'ne seçilmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaan Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği Genel Başkanı ve New Orleans La Park-Prisicen Hotel's Başaşçısı David Ruamerisen, Boğaç Yüzgül'ün, mutfak sanatları anlamında çok yetenekli bir kişi olduğun adikkat çekerek, 'Gazeteciyken de, lezzetlerle ilgili birçok yazı ve haberini okudum. Özellike Akdeniz Mutfağı ve Anadolu lezzetleriyle ilgli engin bilgisi var. Kendisi ile ilgili olarak, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  Türkiye Masası Yönetim Kurulu Üyeliği teklifi geldiği zaman, üyeliğin oylamasını usulen yapmıştık, asil üyelik ile ilgili çalışmayı da, aynen usulen oyladık. Bu görevlere oy briliği ile gelen nadir insanlardan biridir, ben dahi, 28 yıllık bir şef olarak, Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği  başkanlığı ya da üyeliğine, oy birliği ile seçilmemiştim. Başarlarının devamını diliyorum' şeklinde konuştu. 

 

Boğaç Yüzgül kimdir?

 

7 Mayıs 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Boğaç Yüzgül; ilk, orta ve lise eğitimini de aynı yerde tamamladı. Ortaokul ve lise yıllarında, yarı zamanla olarak İstanbul Devlet Konservatuarı Şan ve Armoni Bölümü'nde eğitim alan Yüzgül, yedi yıllık bu eğitimini, üstün derece ile bitirdi. 

 

İlk olarak İ.Ü. Uluslararası Turizm Eğitim Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren Boğaç Yüzgül, bu okulun yükseği anlamına gelen 'Ziyafet Sanatalrı ve İçki Sunumu' konusunda uzmanlaştı. 

 

Birçok dört ve beş yıldızlı otğelde, 'Cheff de Rang' ve 'Yiyecek-İçecek Müdürlüğü' görevlerini yürüten Boğaç Yüzgül, 14 Ocak 1993 tarihinde, Mutfak Sanatları Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu. 

 

Ancak bu dergideki köşesinde, mutfak kültrü ile birlikte siyasi yorumlar da yapmaya başlayınca; gazeteclik eğitimine yönlendirilen Boğaç Yüzgül, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazanarak, burada ikinci lisans eğitimini yapmaya başladı. 

 

Gazetecilğe, 12 Ocak 1994'te Politik İibre Dergisi ile başlayna Boğaç Yüzgül, bu dergide önce İstihbarat Şefi, ardından da Haber Müdürü ve Yayın Yönetmeni oldu. Dergisinin, 'Siyasal Denge' dergisi ile birleşme çalışmalarında önemli rol oynayan Yüzgül, 1995 Ocak ayında Politik İbre&Siyasal Denge adı ile çıkan derginin satış tirajının yaptığı cesur haberlerle 15 bini aşmasını sağladı. 

 

15 Ocak 1995'te İzmir merkezli Ekonomik Çözüm Gazetesi'ne geçen Yüzgül, bu gaztede de, muhabirlikle başladı ve Ankara Haebr Müdürlüğü'nün ardendan, Ankara Temsilciliği'ne kadar yükseldi. 

 

1997 sonbaharına kada bu görevini çok sayıda ödül ve takdirname ile sürdüren Yüzgül, aynı zamanda Radryo Arkadaş ve 06 Ankar aFM'de, radyo programı yapımcılığı ve haber merkezi kurucluğu görevini üstlendi. Özellikle 06 Ankara FM'in haber kadrosunu çok geliştiren Boğaç Yüzgül, bu radyoya, TRT'den sonra en kalabalık haber kadrosu bulunan radyo payesini kazandırdı. 

 

5 Şubat 1998'te, günülk Hergün Gazetesi'ne geçen Boğaç Yüzgül, dah asonra sırasıyla Kurultay, Çağ Ankara ve Ortadoğu Gazetleri'nde, Başbakanlık ve TBMM Muhabirliği görevlerini yürüttü. Bu yıllarda, toplam 778 köşe yazısı, 81 yazı dizisi ve 14 araştırma dosyasına imza attı. 

 

'TBMM'de Temizilk Kirliliği' adlı araştıra dosyası ile, 2001 yılında, Yolsuzlukları Araştırma Platformu'nun ödülünü kazandı. Aynı yıl kısa adı TÜSİAV olan Türk Sanayici ve İşadamalrı Vakfı tarafından da, deprem bölgesindeki haber ve toplumsal çalışmlarından ötürü onur ödülüne layık görüldü. 

 

2003 yılında İstanbu'a gelen Boğaç Yüzgül, burada da sırasıyla Sabah Gazetesi, Birgün Gazetesi ve Samanyolu Gazteesi'nde 'Belediye ve Yerel Yönetimler Muhabiri' oalark çalıştı. 2008-2011 yılları arasında, Türk Haberler Ajansı Araştırma Haberleri Sorumlusu olan Yüzgül, 21 Aralık 2011 tarihi itibarıyla, aktif gazeteciliği bırakarak, devlet memuru olarak Sağlık Bakanlığı'na geçti.

 

Gazetecilik hayatına, 'Öldürerek Yaşayanlar', 'Söz Propaganda'nın' ve '57. Hükümette MHP ve Bazı Gerçekler' adlı üç kiabın yanı sıra, 7'si uluslararası tam 29 ödül sığdıran Boğaç Yüzgül, mutfak sanatları alanında da tam 14 büyük ödülün sahibidir...

 
 
Yüzgül, aynı zamanda çok sayıda STK'nın üst düzey yöneticis ve üyesidir. 
Metin BOSNAKMetin BOSNAK