Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 20-07-2014 06:46

RESSAM AYLA AKYOL YİNE BÜYÜLEDİ

Ressam Ayla Akyol, “Adalarda Bahar Bir Başka Güzel” Kişisel Sergisinin ikincisini Büyükada Kültür Derneği Sanat Galerisi’nde sergilemeye başladı.

RESSAM AYLA AKYOL YİNE BÜYÜLEDİ

“Adalarda Bahar Bir Başka Güzel 2” Kişisel Sergisinde yer alan eserler, 19 Temmuz Cumartesi günü Saat 17.00 – 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilen bir kokteyl eşliğinde, meraklı ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

 

Uluslararası Mutfak Sanatçıları ve Gurmeler Birilği Türkiye Masası Yönetim Kurulu Üyesi Boğaç Yüzgül'ün mini bir piyano dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, çok sayıda ünlü isim katıldı. 

 

Ressam Ayla Akyol‘un “Adalarda Bahar Bir Başka Güzel” Kişisel Sergisinin ikincisi 26 Temmuz‘a kadar Büyükada Kültür Derneği Sanat Galerisi ’nde gezilebilecek.

 

Ayla Akyol kimdir?

 

Ressam ve sanat dostu Ayla Akyol, İstanbul’da doğdu.

 

İstanbul Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim aldı. 

 

Bir yıl Prof. Dr. Süheyl Ünver’in Teship ve Minyatür kursunda eğitim aldı. 

 

1997 yılında Deniz Orkuş & Dara Abadi Atölyesi’nde resim çalışmalarına başladı.

 

Ressamlar Hasan Taşdemir, Ümmet Karaca ve Ildar Ahmet Veli ile resim çalışmaları yapan Akyol, çok sayıda karma ve kişisel sergi açtı. 

 

2003 Aralık ayında kurmuş olduğu Akyol Sanat Evi’nde resim,heykel, vitray ve takı sergileri düzenlemektedir.

 

2005 yılından beri her sene Anadolu Kulübü “Geleneksel Adalı Ressamlar Sergisi”nin Tertip Komitesinde görev almaktadır. 

 

 

2006 yılından itibaren Anadolu Kulübü “Adalı Çocuklar ve Gençler Arası Resim Yarışması”nın Tertip Komitesi ve Seçici Kurul Üyesidir.

 

9 Nisan 2007 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük organizasyonu olan Mevlana Sevgi, Hoşgörü ve Kültür Treni’nde, Akyol Sanat Evi olarak görev almıştır.

 

Akyol Sanat Evi sanatçıları, 2007 Kasım ayında Ürgüp Belediyesi’nin sponsorluğunda Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Mevlânâ” konulu resim ve heykel sergisi gerçekleştirmiştir.

 

Sergiyi Ürgüp Belediye Başkanı, Nevşehir Valisi, Kaymakam ve Savcı, heykeltıraş Şermin Güner ve Ayla Akyol ile beraber açmıştır.

 

Akyol Sanat Evi sanatçıları, 2007 Aralık ayında Yeminli Mal Müşavirler Sergi Salonu’nda (Taksim) Mevlânâ Yılı 1. Barış ve Dostluk Resim ve Heykel Sergisi gerçekleştirmiştir. Bu sergide Tema Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca’ya, Prof. Dr. Orhan Kural’a, Prof. Dr. Pars Tuğlacı’ya, Haytap kurucusu Av. Ahmet Kemal Şenpolat’a, Nazire Dedeman’a, Gazeteci Bekir Coşkun’a barış ve dostluğa yaptıkları katkılardan dolayı birer plaket vermişlerdir.

 

2007Aralık ayında Prof. Dr. Turan Gürgen adına 4.sü gerçekleştirilen “Doktorumu Seviyorum” konulu 4-14 yaş çocuklar arasında yapılan yarışmada jüride yer almıştır.

 

2007 yılı Who is Who Türkiye 1. baskısında biyografisi ile yer almıştır.

 

Merkezi İngiltere, “Cambridge” olan Enternasyonal Biyografi Merkezi “International Biographical Centre” IBC’nin 34. edisyonunda 21. yüzyılın 2000 önemli aydını arasında sanat dalında yer almasına 21 Mayıs 2007’de karar verilmiştir.

 

1 Haziran 2007’de Ayla Akyol’a IBC’nin “Cambridge” England Avrupa’yı temsilen Genel Müdür Yardımcısı “Deputy Director General for Europe” olarak diploma verilmiştir.

 

 

 

Haziran 2007’de Enternasyonal Biyografi Derneği’nin “International Biographical Association” ömür boyu “Life Fellow” üyesi olmuştur.

 

IBC, 17 Temmuz 2007 tarihinde Türkiye’den Ayla Akyol’a Sanat ve İnsanlık “Arts and Humanity” dalında sanatta mükemmeliyet beratı “Decree of Excellence” vermiştir.

 

Ayla Akyol’un 2007 Mevlânâ Yılı’nda yapmış olduğu Mevlânâ konulu tablolar, Milli Saraylara bağlı Yıldız Porselen Fabrikası el dekoru sanatçıları tarafından duvar tabaklarına işlenmiştir.

 

ABI, Amerikan Biyografi Enstitüsü Ayla Akyol’a outstanding community and professional achiement için “2008 Yılının Kadını” olarak altın commemorati ve madalya vermiştir.

 

 

 

ABI, Amerikan Biyografi Enstitüsü Ayla Akyol’a 2009 yılında “Golden Medal for Turkey” vermiştir.

 

IBC, International Biographical Centre (Enternasyonal Biyografi Merkezi), Ayla Akyol’a 2009 yılında “International Medal of Honour” vermiştir.

 

Ayla Akyol, galerisinde yapmış olduğu sergilerden başka İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında 2009 Aralık ayında Beylerbeyi Sarayı’nda “Saraylar ve Saraylılar” konulu; 2009 Mart ayında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında “Hoşsefa Sanat Galerisi”, Safranbolu’da Dünya Kadınlar Günü’nde; 2009 Mart ayında İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı’nda “Denizden Esintiler” konulu; 2009 Nisan ayında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında Cemal Reşit Rey Fuayeleri’nde “İstanbul’un Dünü, Bugünü, Yarını” konulu; yine İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında 2009 Nisan ayında Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde “Turizm Haftası”nda “Baharda Buluşma” konulu resim ve heykel sergisi tertiplemiştir.

 

 

 

Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki “İbrahim Paşa Sarayı” sergi sırasında Akyol Sanat Evi sanatçıları Ayla Akyol’a sanatı ve sanatçıyı destekleyen katkılarından dolayı bir teşekkür plâketi vermişlerdir. Ayla Akyol da sergiye katılan bütün sanatçılara birer teşekkür belgesi vermiştir. Bu sergi sırasında Akyol Sanat Evi sanatçıları Ayasofya Müzesi Müdürü Sayın Mustafa Akkaya’ya ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Sayın Seracettin Şahin’e sanatı ve sanatçıyı destekleyen katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi vermişlerdir.

 

Ayla Akyol, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, 2009 Mayıs ayında Ankara, Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde, Ankara Valisi Sayın Kemal Önal’ın desteğinde yapılan resim ve heykel sergisine üç Mevlânâ tablosu ile katılmıştır.

 

 

Ayla Akyol, 2009 Ağustos ayında Anadolu Kulübü Büyükada Şubesi’nde adalı ressamlara bir sergi düzenlemiştir. Yine bu ayda Büyükada Yat ve Yelken Spor Kulübü Ayla Akyol’a bir teşekkür plaketi vermiştir.

 

2009 Eylül ayında Safranbolu Festivali sırasında Akyol Sanat Evi sanatçıları Karabük Valisi Sayın Nurullah Çakır’a, Safranbolu Kaymakamı Sayın Gökhan Azcan’a, Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Necdet Aksoy’a ve ressam Zerrin Aner’e sanata yapmış olduğu katkılardan dolayı birer teşekkür belgesi vermişlerdir.

 

Ayla Akyol,19 Aralık 2013 tarihinde AKYOL Sanat Merkezinin 10 ncu Kuruluş Yıl Dönümünü bir Jübile Sergi ile kutladı.

 

Ayla Akyol,resim çalışmalarını halen kendi atölyesi AKYOL ART CENTER’ de  sürdürmektedir.

 

FATMA ALKANDAĞI / BALKAN HABER AJANSI

AdminAdmin