Sivas
Giriş Tarihi : 27-07-2013 19:17

AK PARTİLİ VEKİL, BÜROKRATLARDAN YAKINDI

AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Mesude Memecan, bazı bürokratik yapıların hizmet noktasında çok hantal olduğunu belirterek, bakanlık bürokratlarının hizmet etmelerinin engellendiğini savundu.

AK PARTİLİ VEKİL, BÜROKRATLARDAN YAKINDI

AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Mesude Memecan, bazı bürokratik yapıların hizmet noktasında çok hantal olduğunu belirterek, bakanlık bürokratlarının hizmet etmelerinin engellendiğini savundu. İstanbul'daki iş adamlarıyla toplantılar yaptıklarını ve Sivas'ın ekonomisini geliştirecek yatırım yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Memecan, hızlı tren projesine de değinerek, şehrin ve sanayinin buna hazırlanması, kaliteli lokanta ve otellerin artması, yakın ilçelere geziler düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

 

Milletvekili Memecan, Sivas Hakikat Gazetesi'ni ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Milletvekili Memecan, bürokratlardan yakınarak, bazı bakanlıkların çok hantal olmasından yakındı. Bürokratlar konusu açılınca, "Bu bürokratlarla uğraşmak o kadar zor ki." diye söze başlayan AK Partili vekil, "Hiç pratik değiller. Nasıl işi sürüncemede bırakalım da bir toplantı daha yapalım. Tamam, burada karar alalım, dur bir ilerleyelim adım atalım. Yok, bir toplantı daha yapalım 6 ay sonra falan. Böyle dürte dürte gidiyor maalesef. Ulaştırma Bakanlığı öyle değil. Çok pratik iş yapılıyor. Bazı bakanlıklar ise çok hantal." şeklinde konuştu.

 

"BÜROKRATLAR YÜZÜNDEN KAZI DURDU"

 

Altınyayla ilçesinde bulunan Sarissa antik kentinde süren kazıların durmasıyla ilgili olarak Kültür Bakanlığı bürokratlarından yakınan Memecan, şöyle devam etti: "Hititlerle ilgili 2 tane kazı var. Almanlar yapmış kazıları. Gittik gördük, müzede olanların yüzde 50'si oradan çıkmış. Bu kazılara devam edilmesi lazım, fakat Kültür Bakanlığından birleri ile anlaşamamışlar. Bürokratlar takmış bunlara, bunlar kazıyı yapmayacak. Soruyorum, araştırıyorum. Kazı ekibinin başı olan Prof. Andreas Müller Karpe'dan başka Hititlerle ilgili bir uzman daha yok. Dünyanın bir numaralı Hitit uzmanı. Adamın yayınlarına bakıyorsunuz, yüzlerce Hitit üzerine kitap yazmış. Ailecek Hitit uzmanı. 2 sene oldu hala konuyu çözemedik."

 

Arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserlerin bulundukları yerle tanıtıldığını ve o yörenin bir cazibe merkezi haline geldiğine işaret eden Nursuna Memecan, sözlerini şöyle noktaladı:

 

"Antalya'da geçen yıl bulunmuştu, üzerine örtüler örtmeler falan Kültür Bakanı katılmıştı, şahane diye yansıtıldı yazıldı çizildi, halbuki bizim müzede ondan çok var. Bizde bir şeyler bulsak bir programla üzerine örtüler örterek kamuoyuna duyursak. Sivas'ta bulundu, diye öne çıksa bunların hep olumlu katkıları olacak. İmajı çok olumlu etkileyecek. Dünyanın gözü burada olacak, dikkatler çekilecek. Buraya bilim adamları gelebilecek. Yabancı yayınlar da çıkacak. Bu, Sivas için büyük bir fırsat. Arkeoloji Müzesi de bu sayede ziyaretçi akınına uğrayacak. Müze de anlam kazanacak. Ama Kültür Bakanlığı bürokratları maalesef buna fırsat vermiyor."

AdminAdmin