İstanbul
Giriş Tarihi : 16-03-2013 03:35

İSTANBUL'DA MART BEYAZI

........

İSTANBUL'DA MART BEYAZI

Beklenen oldu, kar başladı. Hazırlıksız vatandaşlar, sıkıntı yaşadı. Hazırlıksız olanlar arasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi de vardı.

Evet, ''Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır'' sözü gerçek oldu. İstanbul’da gece yarısından itibaren kar etkili olmaya başladı. Gün aydınlandığında İstanbullular beyaz örtüyle karşılaştı.
Havanın soğumasıyla bilikte İstanbul’un bir çok noktasında saat 04.00 sıralarında kar yağışı görüldü. Taksim Meydanı’nda ve Cevizlibağ’da kar yağışı ile karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Vatandaşlar, İstanbul’da etkili olan sağnak yağışın ardından başlayan kar ile birlikte alt yapı eksikliği ve ucuz maliyetle verilen ihaleler neticesindeki kötü işçiliğe bağlı olarak yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı.
Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Anadolu yakasında Çamlıca tepesi ve Altunizade de bazı yollar karla kaplandı. Kar yağışı etkisini kaybetse de bazı İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla devam ediyor.

Sabah evlerinden çıkanlar, “Beklemiyorduk, sürpriz oldu" dedi. Kar çok şiddetli yağmasa da bir çok alanı beyaza bürüdü.
Başakşehir, Küçükçekmece ve Kayaşehir'de kar yağışının lapa lapa olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tedbir amaçlı olarak kış çalışma araçlarını ana yollara çıkardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde lokal kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini ve bu yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.
EDİRNE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne’de etkili olmaya başladı. Son 1 haftadır baharı yaşayan ve hava sıcaklığının 19 dereceye kadar yükseldiği Edirne’de, dün akşam saatlerinde kış yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığı gece eksi bir dereceye kadar düşerken, yağmurun ardından kar yağışı başladı. Zaman zaman lapa lapa yağan kar nedeniyle bazı otomobillerin üzeri beyaza büründü. Sıcak havanın ardından yağan kar sonrası bazı vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Kar yağışı, Kırklareli’nin yüksek kesimleri ile Kofçaz İlçesi ile Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda aralıklarla etkili oldu.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne’de karla karışık yağmur yağışının etkili olacağını bildirdi.
Kırklareli'de gece saatlerinde başlayan yağışta, kar kalınlığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 5 santimetre olarak ölçüldü.

Karayolları ekipleri, Dereköy'de kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri takip mesafesini korumaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda kesin bir dille uyarıyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.  Bu arada, Edirne ve Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde de, kar yağışının sürdüğü dile getirildi.

Öte yandan, İstanbul'a yakın bölgelerdeki kar merkezleri; yağan karla birlikte kar sporu meraklılarının da o dak noktası oldu. Geçen hafta 20 santim karın zor görüldüğü Kartepe'de, bu sabah karın kalınlığının bir metreyi aştığı ifade edildi. Yine Şile Yolu, Samandıra, Çekmeköy ve Taşdelen ormanları da, karla kaplanarak ftoğrafik bir manzarya büründü.

AYDAN ALKAP / İLBAN ATA CANDAR / BALKAN HABER AJANSI

AdminAdmin