Sağlık
Giriş Tarihi : 12-03-2013 15:25

SAĞLIK BAKANLIĞI ADINI KULLANARAK İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR

........

SAĞLIK BAKANLIĞI ADINI KULLANARAK İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR

Cep telefonlarına gelen sahte menşeili satış telefonlarna son olaak Sağlık Bakanlığı ismni kullanarak, sigar abıraktırma tozu satışçıları da eklendi.

Edinilen bilgilee göre, cep tlefonu aboneleri, ilk olarak dijital bir ses kaydı tarafından, 'Merhaba Sağlık Bakanlığı, sigarayı bırakmanızı destekliyor' şeklinde bir not bırakılarak aranıyor v etam kişi ne olduğunu anlayacaken, telefon kesiliyor. Hali ile nereden arandığını merak ederek arayan numarayı çeviren kişi, yine aynı dijital kaydı duyuyor ve telefon bir kez daha kapanıor...

Dolandırıcılar işini o kadar ustac yapıyor ki, son aramayı canlı insan yapıyor ve 'Size sigara bıraktırma tozu gönderiyoruz. Bu toz iki ayda sze sigarayı bıraktıracak, bir toz yolluyoruz. Bu toz çok mitrad elecek, szinle birilkte beş altı kişi daha kullanablir' diyerek odak noktasını kendine çekiyor. Sonra da, 'Ürüne hiç para ödemeyeceksniz, sadece 19.90 TL kargo ödeyeceksiniz' deniliyor.

Yapılan ön araştırmalarda, söz konusu kurumun Sağlık Bakanlığı ile bir ilgisinin bulumadığı öğrenilirken, gönderilen bitkisel içerikli olduğu iddia edilen ilaçların, hiçbir etkisinin olmadığının tespit edildiği de vurgulanıyor.

MERDAL KARAY / ŞAHAP MUNYAL / BALKAN HABER AJANSI

 

AdminAdmin