Sivas
Giriş Tarihi : 09-11-2021 13:24

Ünsal'dan 10 Kasım Açıklaması

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Atatürk’ün vefatının 83'ncü yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ilkeler ışığında mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Ünsal'dan 10 Kasım Açıklaması

SGC Başkanı Ünsal’ın açıklaması şöyle: “Güzel ülkemizin kurucusu, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 83'ncü yıldönümünde sevgi, saygı, minnet, gurur ve şükranla anıyoruz.

Yok olmak üzere olan bir milleti 200 yıllık yenilmişlik ve yok olmaktan yeniden ayağa kaldırarak, düşman çizmeleri altında ezilen aziz vatan topraklarımızı yeniden kazanmamıza önderlik eden, Türk halkının emperyalizme karşı verdiği amansız savaşla birlikte tarihe mal olan ve tüm dünyadaki bir çok mazlum halka örnek olarak cesaret aşılayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biridir. Diktatörlerin tahammül edemediği serbest bir nizamla, demokrasilerin başaramadığı ve başaramayacağı işler yapmıştır.

Bugüne kadar bilinen dünya liderlerinin tarih sahnesinden teker teker silinmesine karşılık, Atatürk’ün, önemini ve değerini giderek artan bir oranda korumaya devam etmesinin yegane sebebi, bu milletin ona duyduğu, hiçbir zaman da eksilmeyecek olan şükran duygusudur. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini hiçbir zaman yitirmeyecektir. O, benzeri olmayan bir devlet adamı idi.

Halkımızın her kesiminde olduğu gibi Türk basını olarak da minnettarlığımızı, Atatürk’ün, basın özgürlüğü ile ilgili, “Matbuat hiçbir şekilde tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz” sözünü hatırlatarak bir kez daha ifade ediyoruz. Başta Büyük Atatürk olmak üzere Türk Dünyası’na hizmet eden ve ebediyete intikal etmiş devlet büyüklerimizin önünde ve bu uğurda canını veren kahraman şehitlerimizin önünde minnetle, şükranla, Yüce Allah’tan rahmet dileklerimle."

AdminAdmin